20 / 04 / 2024

Halk Bankası sigortacılık iştirakleri

Halk Bankası sigortacılık iştirakleri

Bir süredir hükümetin özelleştirme gündeminde olan Halk Bankası'nın sigortacılık iştiraklerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) satacak. Ayrıca banka bankalarla ilişkilerin geliştirilmesi için Singapur'da temsilcilik açmayı planlıyor.

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Sağlıkta köklü değişim! Şehir hastaneleri yerine semt hastaneleri modeline geçilecek!

CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, seçimleri kazanıp iktidara gelmeleri halinde şehir hastanelerini kamulaştırarak semt hastanesi modeline geçmeyi planladıklarını açıkladı. Şahin, böylece halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceğini savundu.

Ziraat Bankası’ndan bankacılık tarihine geçecek kampanya! Şimdi al, istediğin zaman öde!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, bankacılık tarihine adeta altın harflerle yazılacak bir kampanya duyurusu yaptı. Kampanya kapsamında, yapılan alışverişlerin tutarı hesap kesim tarihine kadar dilediğiniz zaman ödeyebileceğiniz duyuruldu.

Türkiye’nin perakende devi ‘TOM Bank’ ile bankacılık sektörüne girdi! TOM Bank hangi alanlarda hizmet verecek?

Türk bankacılık sektörü şu sıralar hareketli günler yaşıyor. BDDK’nın dijital bankacılık ile ilgili düzenlemesinin ardından sektöre yeni oyuncular katılmaya devam ediyor. Aydın Grup tarafından kurulan dijital perakende bankası TOM Bank, BDDK’dan faaliyet izni aldı

Bankacılık sektörünün mevduatı 86 milyar 620 milyon 986 bin TL arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre, bankacılık sektörünün mevduatı 9 trilyon 89,6 milyar lira oldu...

Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, liralaşma stratejisinin dijital ekonomi yol haritasının önemli bir bileşeni olan ödemeler alanı Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı. İşte Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemi ile ilgili merak edilen detaylar...

Kredide faiz konusu kafa karıştırıyor! Peki Halk Bankası 100.000 TL ye ne kadar faiz veriyor?

Kredi konusu faiz oranları yüzünden kafa karıştıran konulardan biridir. Vatandaşlar ihtiyaçlarına göre kredi çekmek istiyor ancak bir yandan da faiz oranın düşük olmasını talep ediyor. Peki “Halk Bankası 100.000 TL ye ne kadar faiz veriyor?” İşte yanıtı!

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'tan anında düşük faizli kredi! Hemen bakın!

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank hızlı kredi kampanyalarına başladı. TC kimlik kartını kapan hemen başvuruyor. 3 kamu bankası düşük faizli 10 bin, 15 bin, 20 bin TL ihtiyaç kredisi imkanı sağlıyor.

Sigortacılık sektöründe hangi yatırım hız kazandı? 2023’te 97,9 milyar dolara ulaşacak..

International Data Corporation verilerine göre, 2019'da 37 milyar dolar olan yapay zeka harcamalarının 2023'te 97,9 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Sigortacılık sektöründe ise yapay zeka tabanlı uygulamalar; süreç otomasyonu, sanal asistan, yeni sigortalı gibi alanlarda kullanılıyor.

Sigortacılıkta yeni dönem! SEDDK tek tek yeni dönem stratejilerini açıkladı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sektörünün kronik sorunları ile ilgili çalışmalara başladıklarını ifade etti. İşte detaylar…

A101 bunu da yaptı! Tekne sattı, şimdi de bankacılık sektörüne giriyor!

Resmi Gazete kararının ardından A101 yeni bir alana girdi. A101, Türkiye'de ve dünyada popülerlik kazanmaya başlayan dijital bankacılık sektörüne giriş yaptı! Peki ama bu bankanın adı ne olacak? A101 bankası TOM Dijital Katılım Bankası ve hakkında ilk ortaya çıkan bilgiler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigortacılık sektöründe 3 ismi görevden aldı! Senetler teminat olabilecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı. SEDDK Başkanı, başkan yardımcısı ve üyeliklerden boşalan koltuklara yeni isimler getirildi.

Halk Bankası sigortacılık iştirakleri Haberi

Halk Bankası sigortacılık iştirakleri

Bir süredir hükümetin özelleştirme gündeminde olan Halk Bankası'nın sigortacılık iştiraklerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) satacak. Halk Bankası ayrıca muhabir bankalarla ilişkilerin geliştirilmesi için Singapur'da temsilcilik açmayı planlıyor. 


HALK Bankası, bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta ile Halk Hayal ve Emeklilik'in sermayesinde sahip olduğu doğrudan veya dolaylı hisselerin kısmen veya tamamen satışlarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yapılmasına ve satış işlemlerine ilişkin sürecin yürütülmesi hususunda genel müdürlüğün yetkilendirildiğini açıkladı. 

Halkbank'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bir açıklamada da bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'in ortaklık portföylerinde yer alan bağlı ortaklıklarına ait hisselerin satın alınmasına karar verildiği belirtildi. 


BANKA SİNGAPUR YOLCUSU 

Buna göre, Halk Sigorta'mn ortaklık portföyünde yer alan Halk Hayat ve Emeklilik, Halk Portföy Yönetimi, Halk Faktoring, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Halk Yatırım Menkul Değerler...