17 / 04 / 2024

ham çelik üretimi arttı mı

ham çelik üretimi arttı mı

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’nden (TÇÜD) yapılan açıklamaya göre ham çelik ihracatının 19 milyon ton seviyesinde kaldığı, ithalatın ise 14.8 milyon ton seviyesinde gerçekleştiği bildirildi.

Demir çelik devi iflasın eşiğine geldi!

Kurulduğu 1992 senesinden bu yana gerçekleştirdiği üretim ve yatırımlarla demir-çelik sektörünün güçlü firmaları arasına giren, 6 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan Güney Çelik, son 2 senede yaşadığı sorunlar sonucunda üretimi durdurma noktasına geldiği belirtildi.

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Güvenli konut arayışı içerisinde konut sahibi olmak isteyenler çelik evleri tercih etmeye başladı. 2023'te çelik ev üretimi iki kart artış gösterdi. 

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'de ham çelik üretimi 9 ayda 24,5 milyon ton azaldı

Türkiye'nin ham çelik üretimi ocak-eylül döneminde, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 10,1 azalarak 24,5 milyon ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Hem vasıflı çelik üretimi artırılacak hem de cari açık azaltılacak!

Vasıflı çelik üretimini artırmayı hedefleyen Hasçelik, iki yeni tesis ve modernizasyon için 200 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu. Hasçelik CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “Her iki yatırımımızla bir taraftan vasıflı çelik üretimini artıracağız ve bir taraftan da cari açığın azaltılmasına katkı ve

Türkiye'nin ham çelik üretimi yüzde 8,4 artarak 2,9 milyon tona yaklaştı

Küresel ham çelik üretimi eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,5 azalarak 149,3 milyon ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel ham çelik üretimi 152,6 milyon tona ulaştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2,2 artış gösterererek, 152,6 milyon tona ulaştı.

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

ham çelik üretimi arttı mı Haberi

ham çelik üretimi arttı mı


Türkiye’nin 2013 yılında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.4’lük düşüşle, 34.65 milyon tonluk ham çelik üretimi gerçekleştirildi.Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’nden (TÇÜD) yapılan açıklamada,  çelik ihracatının 19 milyon ton seviyesinde kaldığı, ithalatın ise 14.8 milyon ton seviyesinde gerçekleştiği bildirildi. İhracatın ithalatı karşılama oranının ise bu dönemde 30 puanlık düşüşle yüzde 123 seviyesine gerilediğine dikkat çekildi. 


Aralıkta Türkiye’de ham çelik üretiminin yüzde 5.2 azaldığı ve 2.89 milyon ton olarak gerçekleştiği belirten TÇÜD, 2013 'ün tamamında Türkiye’nin gerçekleştirdiği ham çelik üretiminin, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.4’lük düşüşle 34.65 milyon ton seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi. Bu düşüşte, hammadde-nihai mamul fiyatları arasındaki farkın kapanması sonrasında özellikle ark ocaklı kuruluşların rekabet güçlerinin gerilemesinin ve İsdemir grevi, enerji kesintileri ve küresel piyasalardaki daralmanın da etkisinin de bulunduğu...