19 / 04 / 2024

Hangi yapının maliyeti ne kadar 2020

Hangi yapının maliyeti ne kadar 2020

2020 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu. Peki hangi yapının maliyeti ne kadar 2020? 

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler?

THY ve Emlak Konut beraberliğinde Arnavutköy'de yükselecek yapıların tüm detayları belli oldu. Peki, THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman, hangi gün hesaplara yatacak? 1250 TL'ye okkalı zam gelecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. Peki, Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman, hangi gün yatacak? 1250 TL'ye okkalı zam gelecek mi? İşte detaylar...

TOKİ 15-24 Ocak 2023 kura takvimi resmen duyuruldu! Peş peşe yapılacak 2+1, 3+1 kuraları hangi ilde hangi gün olacak?

Başvuran milyonlarca kişinin merakla beklediği TOKİ 15-24 Ocak 2023 kura takvimi resmen duyuruldu! Peş peşe yapılacak 2+1, 3+1 kuraları hangi ilde hangi gün olacak?

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracatta tarihi rekor kırıldı. Peki 2022’de Türkiye’den Almanya’ya ne kadarlık ihracat yapıldı ve en çok hangi ürün satıldı?

TOKİ il il kura tarihleri peş peşe açıklandı! 9-13 Ocak 2023 kuraları hangi gün hangi ilde yapılacak? Şimdi göz atın!

TOKİ İlk Evim projesi kapsamında kura çekişleri tam gaz devam ediyor. TOKİ il il kura tarihleri peş peşe açıklandı! 9-13 Ocak 2023 kuraları hangi gün hangi ilde yapılacak?

Hangi yapının maliyeti ne kadar 2021?

2021 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu. Hangi yapının maliyeti ne kadar 2021? 100 metrekare ev ne kadara mal oluyor? İşte tüm merak edilenler...

Acil durum hastanelerinin yapımının maliyeti TBMM'de!

Acil durum hastanelerinin yapımının maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nisan sonunda hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü?

Bankalar likidite piyasası, swap limitleri ve repo faizlerinde yapılan düzenlemeler sonrasında konut kredisi faizlerini düşürmeye başladı. Nisan sonunda hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü?

Hangi yapının maliyeti ne kadar 2020? 

2020 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu. Peki hangi yapının maliyeti ne kadar 2020? 

Hangi yapının maliyeti ne kadar? 

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2019 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ 16 Mart 2019 tarihinde yayımlandı. Buna göre, 2019 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu. Peki hangi yapının maliyeti ne kadar? 

Taşyapı'nın Kadıköy'deki otel projesine bilirkişi itirazı!

Taşyapı'nın Kadıköy Koşuyolu'da inşa ettiği otel projesiyle ilgili bilirkişi inceleme yaptı. Bilirkişi raporu, projenin imar planı değişikliğini kamu yararına uygun görmedi.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki inşaatının iskanı iptal edildi!

Kadıköy Belediyesi’nin parklarına, kültür merkezlerine ve camilerine haciz gönderen Taşyapı’nın iskanı mahkeme tarafından iptal edildi.

Hangi yapının maliyeti ne kadar 2020 Haberi

Hangi yapının maliyeti ne kadar 2020

2020 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri geçtiğimiz günlerde belli oldu. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2020 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ 10 Mart 2020 tarihli 31064 Resmi Gazete'de yayımlandı. 

2020 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri, yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı dikkate alınarak; KDV hariç, genel giderler (yüzde 15)  ile yüklenici kârı (yüzde 10) dâhil edilerek  edilerek tebliğ kapsamında yer aldı.

Tebliğ gereğince benzer yapılar, ilgili gruptaki yapılara kıyasen uygulayıcı kurum ve kuruluşlarca Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesinin ilgili hükümlerinden yararlanılarak belirlenecek.

Tebliğin revizyonu çalışmalarında sınıfı veya grubu değiştirilen veya Tebliğden çıkarılan yapılar için, 2020 yılından önceki tebliğlere göre yapı sınıfı ve grubu belirlenmiş mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde; belirlendiği yılın tebliğindeki yapı sınıfı ve grubu değiştirilmeksizin 2020 yılı...