23 / 04 / 2024

hatay baraj heyelanı

hatay baraj heyelanı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yapımı devam eden Büyük Karaçay Barajı inşaatında dolgu çalışmaları sırasında meydana gelen heyelanda, 2 kişi toprak altında kaldı.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi yarın!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi 3 Temmuz'da!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 3 Temmuz tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Reyhanlı Barajı'nın inşaatında kontrollü patlatma!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde inşaatı devam eden Reyhanlı Barajı'nda zemin düzeltmesi için 5 tonluk kontrollü patlatma yapıldı.

Reyhanlı Barajı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Reyhanlı Barajı'nın yapımının bitirilememesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem konuyu meclis gündemine taşıdı..

Reyhanlı Barajı'nın inşaatında son durum!

Hatay Kumlu ilçesine giden Vali Ercan Topaca, beraberindeki kurum müdürleriyle birlikte, yapımı sürmekte olan Reyhanlı Barajı inşaat bölgesinde incelemelerde bulundu.

Reyhanlı Barajı inşaatında son durum ne?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Hatay'da inşa edilen ve bölgenin en büyük projelerinden biri olan Reyhanlı Barajı'nda çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi.

Hatay'da baraj inşaatında heyelan!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yapımı devam eden Büyük Karaçay Barajı inşaatında dolgu çalışmaları sırasında meydana gelen heyelanda, 2 kişi toprak altında kaldı...

Hatay Büyük Karaçay Barajı inşaatında heyelan meydana geldi!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yapımı devam eden Büyük Karaçay Barajı inşaatında dolgu çalışmaları sırasında meydana gelen heyelanda, 2 kişi toprak altında kaldı.

Hatay için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Hatay'ın Dörtyol ilçesinin dağlık kesimlerinde bu gece kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi. Vatandaşlar sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi, çatı uçması, hortum gibi risklere karşı uyarıldı

Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'na hayat verecek!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 4 yıl önce yapımına başlanan Reyhanlı Barajı inşatının yarısı tamamlandı.Baraj sayesinde Amik Ovası’nda 60 bin hektar sulanacak, 20 bin hektarda taşkınların önüne geçilecek.

Reyhanlı Barajı Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak!

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 2015 yılı Mayıs ayında açılışı yapılacak Reyhanlı Barajı’ nın Hatay başta olmak üzere Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağını söyledi....

Suriye baraj kapaklarını açınca Hatay'daki çadırkenti su bastı!

Suriye baraj kapaklarını açınca Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilerin yaşadıkları çadırkent sular altında kaldı. Çadırkentte halen 3 bin civarında Suriyeli bulunuyor

Hatay Havaalanı sular altında kaldı!

Suriye'nin baraj kapaklarını açması ve Hatay il genelindeki yoğun sağanak yağış sonrası Amik Ovası'nın tamamen su altında kalması ile yaşanan su taşkınları sonucu, Hatay Havaalanı pisti sular altında kaldı. Havaalanı, dünden itibaren 2 gün süreyle uçuş tr

hatay baraj heyelanı Haberi

hatay baraj heyelanı

Hatay'da baraj inşaatında meydana gelen heyelanda 2 işçi hayatını kaybetti. 


Olay yerine gelen Hatay Büvükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı ve Î1 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, uzun süren çalışma sonucunda toprak altında kalarak hayatını kaybeden Kadir İlmas (22) ve Nurullah Keklik'e (26) ulaştı. Bu arada, Hatay'ın Kınkhan ilçesine bağlı Kurtlusoğuksu Mahallesi'ne bağlı bazı yollarda ve tarlalarda çökme meydana geldi. Yola paralel olarak meydana gelen çökmeyle beraber harekete geçen Hatay Büyiikşehir Belediyesi ekipleri, alternatif yol açmak için çalışma başlattı. 20 işçi, 1 ekskavatör, 1 greyder ve 5 kamyon ile çalışan ekipler, can kaybının önüne geçmek için çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. 150 metreye yakın alanın çöktüğünü belirten yetkililer, çökmenin devam edeceğini ve 5 bin metre alanda çökmelerin beklendiğini açıkladı. 


Yeni...