20 / 04 / 2024

Reyhanlı Barajı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Reyhanlı Barajı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Reyhanlı Barajı'nın yapımının bitirilememesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem konuyu meclis gündemine taşıdı..



Reyhanlı Barajı na ilişkin 6 soru mecliste!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Reyhanlı Barajı'nın yapımının bitirilememesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

"Amik Ovası’nda yer alan Reyhanlı Barajı’nm yapımına 2010 yılında başlanılmış olup 2015 yılında bitirilmesi planlanmıştır. Reyhanlı Barajı yıl 2018 olmasına rağmen hala bitmemiş olup ne zaman bitirileceği hakkında da bir türlü tarih verilemeyen projedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Ertem, "Reyhanlı Barajı’nda şuandaki Ana şantiye ile Doğu Ayrancı köyüne kadar olan yaklaşık 3.5 km uzunluğunda ve 150 metre genişliğindeki baraj seti çalışmalarında yapılan eksik ve hatalı malzeme kullanımı neticesinde setin su geçirmezlik özelliği sağlanamamıştır. Setin su geçirmez özelliğe ulaşması için 80 metre daha genişletilmesi düşünülerek ihaleye çıkarılmasına karar verilmiştir." dedi. Ertem bu çerçevede 6 soru sordu.

Ertem'in soruları

1) 2015 yılında bitirilmesi planlanan Reyhanlı Barajı neden hala bitirilememektedir?

2) Hatalı yapılan baraj setini hangi şirket yapmıştır? Hatalı yapıldığına göre cezai müeyyide uygulanmış mıdır?

3) Baraj yapımının denetlemesini hükümet ve devlet adına kim yapmıştır? Baraj setinin kabulüne kim onay vermiştir?

4) Reyhanlı Barajı yapımı için toplam ne kadar para harcanacaktır?

5) Reyhanlı Barajı 2015 yılında bitirilemediği için bunca zaman tarımsal sulamada mağduriyete uğrayan çiftçilerimiz adına bir kolaylık sağlanacak mıdır?

6) 3.5 km uzunluğunda ve 150 metre genişliğindeki baraj setini 80 metre daha genişletmek için ne kadar masraf yapılacaktır?

 


Geri Dön