27 / 04 / 2024

Ankara'daki konut yapımlarına ilişkin 6 soru mecliste!

Ankara'daki konut yapımlarına ilişkin 6 soru mecliste!

Ankara'daki konut yapımları meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, sorularını Bakan Kurum'a sordu..



Ankara daki konut yapımlarına ilişkin 6 soru mecliste!


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki konut yapımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Gök sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gök önergesinde "Hükümetin inşaat temelli ekonomi politikaları kapsamında Ankara’da konut yapımına hız verilmiştir. Başkent’teki konut alanı hâlihazırdaki nüfusun 3.5 katına yetecek seviyede olmasına rağmen konut arzı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından artırılmaktadır. Ankara’da konut satışlarının bir önceki yılın mart ayma oranla yüzde 30 düşmesini görmezden gelen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Mart 2018 tarihinde onayladığı Güneybatı Ankara Planlama projesi ile tarım alanı ve yeşil alan olması öngörülen 15.500 hektarlık alan konut kullanımına dönüştürülmüştür." dedi.

"Altyapının kaldıramayacağı bir konut yoğunluğuna sahne olan Ankara, yeşil alanların da azalmasıyla üst üste sel felaketleri yaşamakta, Başkentliler nefes almakta güçlük çekmektedirler. Yaklaşık 5.5 milyon nüfusa sahip bir şehrin 18 milyon 700 bin kişiyi barındıracak konut alanına sahip olması şişirilmiş ve sürdürülemez hale gelmiş bir ekonomi tablosu yaratmakta, Başkent’in ekolojik yapısı yok olmaya mahkum edilmektedir." diyen Gök, 6 soru sordu.

Gök'ün soruları

1. Ankara’daki konut alanı nüfusun 3.5 katına yetecek seviyede olmasına rağmen neden konut arzı artırılmaktadır?

2. 2002 - 2018 yılları arasındaki konut arzı ve konut satışında yaşanan değişim oranlarını açıklar mısınız?

3. Ankara nüfusunun hangi tarihte 18 milyona ulaşması beklenmektedir?

4. Başkent’te yoğun yapılaşmaya bağlı olarak gelişen doğal afetlere ve hava kirliliğine karşı alınan önlemler nelerdir?

5. Yakın gelecekte onaylanması düşünülen konut projelerini açıklar mısınız?

6. Konut satışlarının ivme kazanması için bankalar faiz indirimlerine gitmekte, inşaat sektörü çeşitli indirim ve kampanyalarla müşteri çekmeye çalışmaktadır. Bir balon ekonomisi olduğu açığa çıkan inşaat temelli iktisadi hayatın dönüştürülmesi veya zarar eden sektörün karlı alanlara yönlendirilmesi için atılan adımlar nelerdir?

 


Geri Dön