24 / 04 / 2024

Ankara Güvenpark'a otopark yapılmasına ilişkin 9 sorun mecliste!

Ankara Güvenpark'a otopark yapılmasına ilişkin 9 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Güvenpark'a otopark yapma planlarına ilişkin soru önergesi hazırladı...



Ankara Güvenpark a otopark yapılmasına ilişkin 9 sorun mecliste!

CHP  Ankara  Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Güvenpark'a otopark yapma planlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

 

Yılmaz önergesinde "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, Keçiören Metrosu’nun, Kızılay Güvenpark’ın altına gelmesi nedeniyle güzel bir fırsat oluştuğunu belirterek, Kızılay metro durağında 36 metrelik bir çukur kazılacağını söylemiştir. Gökçek’in, "Bu çukurun en altına metro durağı yapıldıktan sonra üstüne dolmuş durağı yapılacak” ifadeleri basma yansımıştır." şeklinde açıklamalarına istinaden 9 soru sordu.

 

Yılmaz'ın soruları


1. Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeniden Güvenpark’a otopark yapmayı planladığı iddiaları doğru mudur?

 

2. Meslek odalarının karşı çıkmasına ve aksi yönde mahkeme kararlarına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu projelerde ısrar etmesinin nedeni nedir? Güvenpark’ta otopark ısrarıyla Gökçek, kent merkezinde yeni bir rant alanı mı yaratmak istemektedir?

 

3. Güvenpark otoparkının giriş ve çıkışları hangi cadde veya caddelere bağlanacaktır? Amaç sadece dolmuşları mı yeraltına almaktır? Özel araç girişine izin verilecek midir?

 

4. Güvenpark’ta otopark tartışmaları yeni bir şey değildir. Gökçek, bu kez konuyla ilgili meslek odalarının ve ulaşım uzmanlarının fikrini almayı düşünmekte midir? Belediye Başkanı konuyu bir oldu bittiye mi getirmek istemektedir?

 

5. Gökçek’in Güvenpark’ın altına yapmak istediği, daha önceden 3 katlı olacak şekilde ifade ettiği otoparkın, kaç metrekare alana ve kaç kat olarak yapılması planlanmaktadır?

 

6. Otopark ile kent merkezinde oluşacak bir kaotik görüntünün telafisi mümkün olabilecek midir?

 

7. Güvenpark’ta dolmuşları yer altına alarak üstündeki yeşil alanı büyütmek istediğini daha önceden de dile getiren Gökçek’i engelleyen nedir? Gökçek’i engelleyen dolmuş durakları ise otopark inşaatı devam ederken dolmuş duraklarım nereye kaydırmayı planlamaktadır?

 

8. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Güvenpark’ın altına yapacağı otoparkın 1. derece doğal SİT alanı olan meydana verebileceği zarara ilişkin bir tespit yapılmış mıdır? Güvenpark’ın yeşil dokusu ve Güven Anıtı’nın zarar görmesi nasıl engellenecektir? Güven parktaki ağaçların ve Güven Anıtı’nın kaldırılması mı düşünülmektedir?

 

9. Hali hazırda su basan metro istasyonları ve denize dönen altgeçitlerle ilgili bir çözüm üretememiş olan Gökçek, Başkentimiz’in her yağmurlu gününde, Güvenpark’ın altına yapılacak bu çok katlı otoparkı su basma ihtimaline karşılık gerekli önlemleri projeye dahil etmiş midir? Yaşanan su baskınları önlenemezken çok katlı yer altı otoparkında can kaybı yaşanmayacağını kim temin etmektedir?


 


Geri Dön