18 / 04 / 2024

Kıyı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verildi!

Kıyı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verildi!

Cumhuriyet Halk Partisiİzmir Milletvekili Murat Bakan'ın ilk imza sahibi olduğu Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi için komisyonda görüşmeler başladı..



3621 Sayılı Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi. Teklif ile, atık su arıtma tesislerinin yapımına ilişkin arazi temininde yaşanan sıkıntıların azaltılması amaçlanıyor. 

 

Atık su arıtma tesisleri bilindiği üzere proses yapıları gereği ve terfi (pompa) istasyonu sayısı ile işletme maliyetlerinin aşağıya çekilebilmesi amacıyla mümkün mertebe düşük kotlu alanlarda yapılması zorunlu olan yapılardır. Havalimanlarının kıyıya yapılabildiği günümüzde atık su arıtma tesislerinin de yapılabilmesine izin veren mevzuat düzenlemesinin yapılmamış olması arazi temininde yaşanan sıkıntlar nedeniyle yüksek enerji maliyetli tesislerin yapılmasını zorunlu hale getirmiştir.

 

3621 sayılı Kıyı Kanunu'nun 6. maddesinin "a" bendindeki hükme pompa istasyonları ibaresinden sonra gelecek şekilde "ile atık su arıtma tesisleri" ibaresinin eklenmesinin bu büyük sorunun çözümüne katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

 

3621 SAYILI KIYI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 3621 Sayılı Kıyı Kanunu'nun 6. maddesinin "a" bendindeki hükme "pompa istasyonları" ibaresinden sonra gelecek şekilde "ile atık su arıtma tesisleri" ibaresi eklenmiştir.

 

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 3- Bu Kanun Hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 


Geri Dön