26 / 04 / 2024

İstanbul'un imar planlarına ilişkin 6 soru mecliste!

İstanbul'un imar planlarına ilişkin 6 soru mecliste!

İstanbul'un imar planları TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



İstanbul un imar planlarına ilişkin 6 soru mecliste!

 

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul'un imar planlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Erdem önergesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul’daki imar uygulamalarından rahatsız olduğunu çeşitli defalarca gündeme getirdiğini, son olarak yaptığı açıklama ile de "İstanbul’a İhanet ettik, hala da ediyoruz bunda benimde sorumluluğum var." dediğini hatırlattı.

 

"Bilindiği üzere, İstanbul’da 1/5000 -1/25000 arası imar planlarını yapmak Büyükşehir Belediyesinin, 1/1000 lik imar planı yapmak ise İlçe belediyelerinin yetkisindedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesini 23 yıldır AKP ve öncülü olan Partilerden seçilen Başkanlar ve Belediye meclis çoğunluğu yönetmektedir." diyen Erdem bu bilgiler ışığında 6 soru sordu.

 

Erdem'in soruları

 

1- Büyükşehir statüsünü aldıktan sonra İstanbul’da ilk 1/5000 ve 1/ 25.000 lik Nazım imar planları hangi dönemde yapılmıştır. Bu planlarda yapılara verilen toplam yükseklik (dikey yoğunluk) ve emsal ne kadardır? Bu en fazla kaç kata denk gelmektedir?


2- 1994-2017 arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaç defa plan tadili yapmıştır? Bunların arasında dikey yoğunluk olanların sayısı ne kadardır? Emsal artışı olmuş mudur? Bunlar yoğun olarak hangi yıllarda olmuştur?


3- İlçe Belediyelerince yapılan ve Büyükşehir Belediyesince onaylanan İmar yoğunluğu değişikliği ne kadardır? Bunların belediyelere dağılımı nedir?


4- Şahıslar tarafından talep edilen İmar değişikliklerinin toplam sayısı ne kadardır? Bu tadillerde ne kadar emsal artırımı yapılmıştır? Taleplerin sahibi kimlerdir? Bu arsalarda hangi projeler uygulanmıştır?


5- Cumhurbaşkanının İhanet sözünü bir ihbar olarak kabul ediyor musunuz? Bu ihaneti soruşturmak üzere Adli mercilere suç duyurusunda bulunacak mısınız? Hükümet olarak, idari soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda görevlendirdiğiniz herhangi bir Müfettiş var mıdır?


6- 15 temmuz sonrası el konulan FETÖ ye tahsisli arsalarda imar değişikliği yapılmış mıdır? Bunlar hangi dönemde olmuştur?


 


Geri Dön