27 / 04 / 2024

istanbul emsal artırımları

istanbul emsal artırımları

İstanbul'un imar planları TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

The Nirvana İstanbul Otelcilik Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

The Nirvana İstanbul Otelcilik Yatırımları Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Çiçen tarafından kuruldu.

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

Avrupa Merkez Bankası çıldırdı! Faiz artırımlarının da ötesine geçiyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz kararı ile birlikte banka tarafından yapılan açıklamalara dayanarak, ECB'nin parasal sıkılaşmada faiz artırımlarının da ötesine geçtiğini gösteriyor.

Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

BM ve IMF açıklamalarından sonra ABD Merkez Bankası hakkında "Fed'in faiz artırımlarının sonu mu geliyor?" söylentileri yayılmaya başladı ancak Atlanta Fed Başkanı Bostic, 2023 yılında faiz indirimi beklenmemesi gerektiğini, uygulanan politikadan dönüşün o kadar hızlı olmayacağını söyledi.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

Yabancılar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. 2020 yılı ilk çeyreğinde yabancıya konut satışında, bir önceki yıla oranla yüzde 13,8’lik bir artış yaşandı...

Türklerin Küba'daki inşaat yatırımları artıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Küba'daki Türk yatırımları artıyor. İlişkilerimizi tarım, inşaat, altyapı, enerji, sağlık ve turizm sektörlerinde geliştireceğiz." dedi.

Anadolu'da otel yatırımları artıyor!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından yapılan açıklamaya göre Anadolu illerindeki konaklama yatırımlarında dikkat çekici artışlar yaşanıyor...

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

Onp Turizm Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Onp Turizm Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kadıköy'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

istanbul emsal artırımları Haberi

istanbul emsal artırımları

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul'un imar planlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Erdem önergesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul’daki imar uygulamalarından rahatsız olduğunu çeşitli defalarca gündeme getirdiğini, son olarak yaptığı açıklama ile de "İstanbul’a İhanet ettik, hala da ediyoruz bunda benimde sorumluluğum var." dediğini hatırlattı.

"Bilindiği üzere, İstanbul’da 1/5000 -1/25000 arası imar planlarını yapmak Büyükşehir Belediyesinin, 1/1000 lik imar planı yapmak ise İlçe belediyelerinin yetkisindedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesini 23 yıldır AKP ve öncülü olan Partilerden seçilen Başkanlar ve Belediye meclis çoğunluğu yönetmektedir." diyen Erdem bu bilgiler ışığında 6 soru sordu.

Erdem'in soruları

1- Büyükşehir statüsünü aldıktan sonra İstanbul’da ilk 1/5000 ve 1/ 25.000 lik Nazım imar planları hangi...