20 / 04 / 2024

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.



Kovid-19 önlemlerinin gevşetildiği kademeli normalleşme çerçevesinde 1 Haziran tarihinde yeni bir sürecin başlatılması, alışverişe de yansıdı. 

Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz'in haberine göre; hem düğün sezonunun başlaması hem de ofislere geçişlerin hızlanmasıyla kıyafet, kuyum, mobilya ve yeme-içme gibi kadar birçok pazarda birikmiş talep hareket kazandı. Son 10 günde AVM'lerin ziyaretçi rakamları 2 milyon 200 binden 4 milyon 100 bine yükseldi. Bu rakamlar 2020 Mart'tan beri görülen en yüksek seviye oldu. Aynı zamanda AVM cirolarında da Kovid-19 pandemisinden önceki seviyenin yüzde 70’ine ulaşıldı. 

AVM lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'lerdeki son durumu değerlendirdi. 

1 Haziran tarihinden beri tüketici tarafında biriken taleplerin harekete geçtiğini vurgulayan Hüseyin Altaş, 1 Haziran tarihinden beri AVM’lerin ziyaretçi rakamlarının 2 milyon 200 binden 4 milyon 100 bine yükseldiğini belirtti. 

Pazar günleri AVM'ler açılmıyor. Bu günlerde kapalı olmasına karşın ziyaretçi sayısının bu seviyelere ulaşmasının önemli olduğuna dikkat çeken Altaş, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

AVM lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

“Cirolarda ise salgın öncesinin yüzde 70’ine ulaştık. Bu rakamlar bizim beklentilerimizin önünde. Tüm kategorilerde hareketlilik var. Ertelenmiş talebin etkisini görüyoruz. Bir düşüş beklemiyoruz. Bir müddet stabil gideceğini ve yıl sonunda her hangi bir sürpriz olmazsa 5 milyonlu rakamları yakalayacağımızı umut ediyoruz.” 

AVM lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Diğer taraftan ülkemizde toplam 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artmayı sürdürüyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

AVM'ler ve markalar arasında kira krizi!

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 


Geri Dön