26 / 04 / 2024

hava ile çalışan asansörler

hava ile çalışan asansörler

HMF Asansör, hava ile çalışan ENI vakum asansörlerini piyasa sundu. Asansör kuyusu ve makine dairesi gerektirmeyen ev, işyeri, kamu kuruluşları gibi her yapıya vakum asansörler sektöre yeni bir konsept getirecek.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Gelir dağılımındaki adaletsizlik iyice arttı! Çalışan ve emekliler giderek fakirleşiyor!

Türkiye ekonomisi yüksek enflasyon ve döviz kurları ile boğuşurken, çalışan ve emekliler de giderek fakirleşiyor. Toplumun en zengin kesiminin milli gelirden aldığı pay sürekli yükselirken, en yoksul kesimin ise payı giderek azalıyor.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı yükseliyor! Gözler temmuz maaş zammında!

Milyonlarca çalışanın ve EYT'linin güvencesi olan kıdem tazminatı maaş zamları ile gündemde yer almaya başladı. İşte Kıdem tazminatına ilişkin tüm merak edilenler...

Kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek? 2023 TYP alımı ne zaman yapılır? 

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kamuda çalışan işçilere kadro konusu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek?

Alışan Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alışan Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ertuğrul Alışan tarafından kuruldu.

Binlerce çalışanı yakından ilgilendiriyor! Yüzde 45+15 zam masada

Kamuda çalışan 700 bin kişinin 2 yıllık zam oranının netleşeceği toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gelecek hafta Çarşamba günü yeniden masada olacak. Geçtiğimiz ay Türk-İş ile Hak-İş kanadının talepleri ilk kez duyurulmuştu. İşte tüm detaylar...

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Şimdi bakın!

Milyonlarca asgari ücretli çalışan ara zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.

Asgari ücret 10 bin 250 lira mı olacak? Asgari ücrete ara zam geliyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Asgari ücret 10 bin 250 lira mı olacak? Asgari ücrete ara zam geliyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Kamu çalışanı ve memurlar dikkat! 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Milyonlarca kamu çalışanı ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalarda sona doğru geliniyor. detaylar merak edilmeye başlandı. 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? İşte detaylar...

Çalışan ve emekliler dikkat! Kasım ve Aralık'ta hepsi değişecek! Asgari ücret, EYT, sözleşmeliye kadro...

Milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren, asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro konularında iki ay içinde önemli adımlar atılacak. İşte milyonların beklediği o konularla ilgili son dakika gelişmeleri...

1.000 liralık elektrik ve doğal gaz faturası desteği geliyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Milyonlarca çalışan kişiye elektrik ve doğal gaz faturası ile ilgili güzel haber geldi. Türkiye’nin büyük bir merak ile beklediği torba yasa Meclis’e geldi. İşveren kişiler çalışanlara 1.000 lira elektrik ve doğalgaz desteği verecek. İşte detaylar…

hava ile çalışan asansörler Haberi

hava ile çalışan asansörler

Vakum Asansör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Dikey silindir içerisinde hava basıncı yardımıyla hareket eden vakum asansör elektrik süpürgesi mantığıyla çalışır. Asansörün en üstünde bulunan hava tahliye valfi ile hava akımı kontrol edilerek kabinin ve yolcuların yukarı doğru hareketi sağlanır.




Farklı talepleri karşılamak amacıyla 2 ayrı tipte üretilen ve 15 m yüksekliğe ulaşabilen vakum asansörler, 2 ila 6 duraklı olup tekerlekli sandalye kullanıcılarına uygun modeli de mevcuttur. Asansör kuyusu veya makine dairesi gerektirmediği için kurulumu son derece kolay olan ENI vakum asansörleri, evinizin istediğiniz bir kısmına rahatça uygulanabilir.



Minimum alan kullanımı ile yapılara kolayca uyum sağladığı için yeni inşaa edilen veya var olan bir projeye rahatlıkla montajı gerçekleştirilir. Yolcu kapasitesi 1 ila 3 kişi arasında değişen asansörler son derece yumuşak kalkış ve duruş...