26 / 04 / 2024

hazine altın tahvili

hazine altın tahvili

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik olarak altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı.

Vatandaş altın almasın, parasını faize mi yatırsın?

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vatandaşın altın alımıyla ilgili yaptığı açıklama üzerine X sosyal medya hesabından, “İstiyorlar ki paranız TL mevduatta enflasyonun çok altında faiz alarak erisin” paylaşımını yaptı. Şatıroğlu’nun açıklamasına yorum yağdı.

Altın piyasası dalgalanıyor: 25 Ağustos 2023 gram altın, çeyrek altın ve tam altın ne kadar, kaç TL? Son dakika!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatları düştü, ancak bugün tepki alımlarıyla toparlandı. Ons altın, ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüşle yükseldi. Gram altın, Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla düşerken döviz kurları da geriledi.

İslam Memiş madde madde anlattı: Altın genelgesinin ardından cevap bekleyen 4 önemli soru

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın konusundaki yeni genelgesi, vatandaşların kafasında bazı soru işaretleri oluşturdu. Bu noktada, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yayımlanan genelge hakkında merak edilen sorulara açıklık getirdi.

Hazine cari açığa karşı altın ithalatına kota koymayı planlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına kota getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık kota ile ithalatın cari açık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltılmaya çalışırken, sektör temsilcileri kayıt dışının artmasından endişeli.

Altın ithalatına 'kota uygulaması' yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına 'kota uygulaması' için çalışmalarını hızlandırdı. Peki, nedir bu kota uygulaması? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılan altın miktarını açıkladı.

Altında rekor göründü! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu! Tam 13,5 ton altın!

Enflasyon rakamları ile ilgili son dakika açıklaması yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Darphane'nin attığı adımlarla toplam 13 ton 513 kilogram altın toplandığını duyurarak bunun rekor olduğunu belirtti.

Darphane altın sertifikası nasıl alınır? Darphane altın sertifikası nedir?

Darphane altın sertifikasının ne olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamadan sonra araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Pusuda bekleyen altın esti gürledi! Herkes elindekileri şimdi bir kenara bıraksın! Hemen altına bakın

Pusuda bekleyen altın fiyatları ABD Hazine tahvillerinde yaşanan düşüş sonrasında jeopolitik risklerin artması ile esti gürledi. Altın fiyatları son 3 haftanın en yüksek rakamlarına ulaştı. Herkes elindekileri şimdi bir kenara bırakıp altına baksın...

Altında korkulan oluyor mu? 1 gram bile altını olanlar şok olacak!

Altın, ABD doları ve Hazine getirileri yükselirken agresif faiz artırımı beklentilerinin baskısı ile beraber düşüşe geçti. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın düşecek mi, yükselecek mi? Gram altın, çeyrek altın, ons altın kaç lira olacak? İşte altınla ilgili çarpıcı beklentiler...

Altın fiyatları rekora mı koşuyor? Elinde gram, çeyrek ve tam altını olanlar zengin oldu! Altın fiyatlarında son dakika!

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde tekrar yükselişe geçti. Dün akşam Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, ekonomiye yönelik atılacak yeni adımların açıklanması ile düşüşe geçen altın fiyatları bugün tekrar yükseldi Peki gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar?

Altın fiyatları düşüyor! Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altın fiyatlarında son dakika gelişmesi!

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, ekonomiye yönelik atılacak yeni adımların bu akşamdan itibaren açıklanacağına dair gelen haberlerin ardından düşmeye başladı. Peki gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın yatırımı yapmayı düşünenlere Bakan Nebati'den önemli çağrı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yatırımcılara altın ve ucuz TL kredisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Kur Korumalı Mevduat hesabında 782 milyar biriktiğini açıklayan Nebati, "Enflasyon üzerinde kararlı adımlarımızı atmaya devam edeceğiz" dedi.

hazine altın tahvili Haberi

hazine altın tahvili


Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinde, doğrudan satış yöntemiyle kurumsal yatırımcılara yapılan 15 Nisan 2020 valörlü, 14 Nisan 2021 itfa tarihli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracına ilişkin açıklama yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakanlık 6 ayda bir yüzde 0,75 kupon ödemeli 11 bin 145 kilogram altın karşılığı altın tahvili ile 6 ayda bir yüzde 0,75 kira ödemeli 2 bin 478 kilogram altın karşılığı altına dayalı kira sertifikası ihraç...