18 / 04 / 2024

hazine dış borç

hazine dış borç

Nisanda bütçe açığındaki artış, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 200 arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki ihalede 13 milyar 598,5 milyon lira borçlanmaya gitti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Borç krizindeki inşaat ve emlak devi Evergrande'nin elektrikli araç üreticisi Evergrande NEV'in Başkan Yardımcısı Liu gözaltına alındı. Yöneticinin "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Her 100 liralık vergi gelirinin 20 lirası faize gidiyor!

Bu yıl ilk dokuz ayda yüzde 127,3 artışla 471 milyar liraya ulaşan yönetimin iç ve dış borç faiz ödemeleri geçen yılın tamamındaki rakamı 160 milyar lira da aştı. 2024-2026 döneminde toplam 5,4 trilyon lira faiz ödemesi yapılacak.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Hazine 14,1 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde toplam on dört milyar seksen iki virgül iki milyon lira borçlanmaya gitti. İşte ayrıntılar...

Dört büyükler borçlanmada da şampiyonluğu kovalıyor!

Türk futbolunun dört büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borsaya açık şirketlerindeki borç toplamı 29,93 milyar liraya ulaştı.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

hazine dış borç Haberi

hazine dış borç

Kur Korumalı Mevduat (KKM) bütçeden halkın vergileriyle yapılan kur farkı-faiz ödemesi, nisandaki 4,5 milyarla birlikte iki ayda 16 milyar lirayı aştı. Bütçedeki 240 milyarlık faiz ödeneğinin yarısı dört ayda harcandı. Kalan sekiz ayda ödenecek faizin 500-600 milyar TL olması kaçınılmaz olacak. Ocak-nisan dönemindeki 19 milyar 358 milyon TL’lik bütçe açığı meydana geldi.

Nisan ayında bütçe gelirleri 164 milyar 114 milyon TL, giderler ise 214 milyar 281 milyon TL oldu. Nisan ayında başta rutinleşen akaryakıt zamları olmak üzere gıda maddelerinde yapılan KDV indirimine rağmen fiyatların çok daha hızlı artması, tüm ürünlerin zamlanması, bütçe gelirlerini beklentilerin üzerinde artırdı.

“FAİZ DIŞI GİDERİN YÜZDE 45,1’İNE 4 AYDA ULAŞILDI”

Harcamalardaki hızlanış, ocak-nisan döneminde daha belirgin hale geldi. Faiz dışı giderlerde ocak-nisan dönemi harcaması, 2022 bütçesinde yılın tamamı için öngörülen...