19 / 04 / 2024

Haziranda türkiyeye gelen yabancı turist sayısı

Haziranda türkiyeye gelen yabancı turist sayısı

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yılın ilk beş ayında yüzde 1.21 azalışla 10.77 milyon olarak gerçekleşti.

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı. Özel okullar ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajı atmaya başlarken veliler gelen mesajlar karşısında şoke oldu. 

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Honda Type R modeline gelen zammı duyanlar şaştı kaldı! Tamı tamına 178 bin 500 TL zam geldi!

Dünyanın en köklü otomobil üreticilerinden Honda, Türkiye’deki modellerinin fiyat listesini güncelledi. Ağustos ayı kapsamında gelen güncelleme sonrası Honda’nın Type R modeline tam 178 bin 500 TL zam yaptığı öğrenildi.

Tüp Fiyatlarına Zam Geldi: Aygaz, İpragaz ve Bizim Gaz'da Yeni Fiyatlar! Güncel Fiyatlar Ne Kadar?

Her ürün zamlanırken tüp fiyatları da artmaya başladı. Mutfakta pek çok kişinin kullandığı tüplerde yeni fiyatlar bayiler tarafından paylaşıldı. Tüpe gelen zamlar özellikle de ev sahiplerini etkileyecek. İşte birçok konut ve iş yerlerinde kullanılan tüp ürünlerinin güncel fiyatları....

Tüpgaz'da böyle zam görülmedi! Bu gidişle kimse tüp kullanmayacak!

Tüp kullananlara üzücü zam haberi geldi. Her geçen gün birçok ürüne gelen zam bu kez de tüpgaza geldi. Mutfakta pek çok kişinin kullandığı tüpler ateş pahası oldu. Fiyat artışları artık tüp kullanımında tüketicileri düşündürüyor. İşte tüplere gelen zamların güncel hali...

Milyonlarca emekliye müjde! Bütün emeklilere haziranda iki ödeme birden yapılacak!

EYT çerçevesinde prim ve yıl şartını tamamlayan vatandaşlar emeklilik hakkında kavuştu. Maaş başvurusunu yapan vatandaşların büyük bölümüne aylığı bağlanırken, işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen emekliler de toplu ödeme alacaklar. Ayrıca tüm emekliler haziranda çifte ödeme alacaklar.

İstanbul PERDER'den ucuz et satmaya devam kararı! Kıymanın kilosu 190 TL’den satılacak!

Et ve Süt Kurumu ile mutabakata varan İstanbul PERDER, sabit fiyat uygulamasıyla et satışına devam edeceğini açıkladı. Dernek, kararı tüketicilerden gelen yoğun talep üzerine aldığını duyurdu.

Cebinizde 50 TL ve 200 TL varsa dikkatli bakın! Eğer bu hatayı bulursanız servetiniz olabilir!

Kandıra ilçesinde faaliyet gösteren bir market işletmecisi, bankaya yatırdığı parayı kontrol ederken beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. Geri gelen 200 TL'lik banknotun hatalı basıldığını fark eden işletmeci, bu durumdan oldukça memnun kaldı. Zira, son dönemde hatalı basım banknotların koleksiyone

Yüksek gelen elektrik faturalarınızı bu yöntemlerle düşürün! İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

Yüksek gelen elektrik faturaları can sıkmaya devam ederken alınabilecek önlemler de merak ediliyor. Yüksek faturaları önlemek amacıyla uygulayabileceğiniz yöntemleri sizin için bir araya getirdik. İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

BİM'den S Pen ile gelen Samsung Galaxy S22 Ultra'ya inanılmaz indirim! Stoklar tükenmeden yetişen alıyor!

Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden biri olan BİM'den müjde! BİM,  S Pen ile gelen Samsung Galaxy S22 Ultra'ya 2 bin 700 TL indirim yaptı.

Ete gelen zamlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorluyor! Et Üreticileri Başkanı’ndan çok tartışılacak açıklama!

Yeni yıldan bu yana kırmızı ete gelen zam yüzde 100’e ulaşırken tüketici et fiyatlarından şikâyet ediyor. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, son 60 gündür yükselen kırmızı et fiyatları için Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) piyasaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti.

Flaş! e-Devlet verileri çalındı mı? İddialara yanıt geldi!

61 milyon e-Devlet kullanıcı bilgisinin sızdırıldığı iddiası gündemde şoke etkisi yaratmıştı. Fakat gelen son açıklama bu iddianın yalan olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar...

Haziranda türkiyeye gelen yabancı turist sayısı Haberi

Haziranda türkiyeye gelen yabancı turist sayısı

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 30'a yakın düşüş yaşanmasının etkisiyle yılın ilk beş ayında yüzde 1.21 azalışla 10.77 milyon olarak gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Mayıs ayında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 2.46 düşüşle 3.8 milyon kişi oldu. Bir önceki yıl Ocak-Mayıs döneminde yüzde 11 artışla 1.1 milyona ulaşan Rusya'dan gelen yabancı ziyaretçi sayısı, 2015 aynı dönemde yüzde 28.3 düşüşle 801,915'e geriledi. Sadece Mayıs ayına bakıldığında ise, 2014 Mayıs'ta 700,000'e yaklaşan Rusya'dan gelen yabancı ziyaretçi sayısı bu yıl yüzde 28 düşüşle 500,000'e geriledi.



ALMANYA DÜŞÜŞÜ SINIRLADI

Mayıs ayında Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 16.4 paya denk gelen 623,685 kişi ile birinci, Rusya yüzde 13.17 paya denk gelen...