25 / 04 / 2024

Hazzo kalesi

Hazzo kalesi

Batman’ın büyük ilçesi konumundaki Kozluk’un sembolü olan Hazzo kalesini turizme kazandırmak için proje hazırlığında olduklarını belirten Belediye Başkanı Veysi Işık, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projemize destek vermesini bekiloyuruz” dedi.

Batman Hazzo kalesi turizme kazandırılacak!

Batman’ın büyük ilçesi konumundaki Kozluk’un sembolü olan Hazzo kalesini turizme kazandırmak için proje hazırlığında olduklarını belirten Belediye Başkanı Veysi Işık, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projemize destek vermesini bekiloyuruz” dedi.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak, “Bu alanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisindeyiz” dedi.

Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Körfez Belediyesinin düzenlediği ihaleyi kazanan firmanın restorasyon çalışmalarını yürüttüğü belirtildi.

Mardin Kalesi restorasyona girdi!

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.Kalede arkeolojik kazılar Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacak.

Anadoluhisarı Kalesi yanındaki tarihi namazgah ibadete açıldı!

Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgah ibadete açıldı.

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

Yoğurtçu kalesi ve çevresi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Yoğurtçu Kalesi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Saathane'deki Samsun Kalesi surları için vali devreye girdi!

Saathane Meydanı'nda ortaya çıkan 1192 yılında Danişmentliler tarafından yapıldığı belirtilen Samsun Kalesi'ne ait surlar, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i harekete geçirdi. Vali İbrahim Şahin, Müze Müdürlüğünden brifing raporu istedi.

1990 yılında Çatalca'da Bizans kalesi yerle bir edilmiş!

1990 yılında Çaltalca'nın Binkılıç Köyü'nde bir Bizans kalesi dozerlerle yerle bir edilmiş. Çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılan kalede antika eşyalar ve paraların da yağmalandığı iddia edilmiş.

Prizren Kalesi'nin dış cephesinde çökme meydana geldi!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı tarihi Prizren Kalesi'nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü. Kale, 700 Bin Dolarlık projeyle geçtiğimiz yıl onarılmaya başlandı..

Prizren Kalesi’nin dış cephesi çöktü!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı, kritik bir konuma sahip olan Balkanlar’ın önemli eserlerinden kabul edilen tarihi Prizren Kalesi’nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü.

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Hazzo kalesi Haberi

Hazzo kalesi

Batman’ın büyük ilçesi konumundaki Kozluk’un sembolü olan Hazzo kalesini turizme kazandırmak için proje hazırlığında olduklarını belirten Belediye Başkanı Veysi Işık, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projemize destek vermesini bekiloyuruz” dedi. 23.700 Nüfuslu Kozluk’un tarihi kalesini yerli ve yabancı turistlere açmak istediklerini belirten Başkan Işık, şunları söyledi; “Projelerimizden biri de Hazzo kalesinin turizme açılmasıdır. Seçim vaadlerimizden biri de Hazzo kalesinin, Bakanlık tarafından tadilat-onarımının yapılmasıydı. Eski çarşı merkezi ortasında kalan tarihi kalenin tadilatı konusunda Bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz, Hazzo kalesini turizme kazandırmaktır.”



Batman...