29 / 03 / 2024

HES projeleri ekonomiye ne kadar katkı sağladı

HES projeleri ekonomiye ne kadar katkı sağladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2003-2015 arasında hayata geçirilen HES projeleriyle ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağlandı.

Eylem planındaki inşaat projeleri ekonomiye ivme kazandıracak!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, 100 Günlük Eylem Planı'nı değerlendirdi...

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Artvin Yusufeli Barajı ve HES'ten ekonomiye 450 milyon TL katkı!

Artvin Yusufeli Barajı ve HES projesinde çevresel faaliyetlerde gelinen seviye ve devam eden çalışmaların istişare ve değerlendirme toplantısı DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper toplantı salonunda yapıldı.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Deriner ve HES tesislerinden ekonomiye 500 milyon katkı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

HES projelerinden ekonomiye 6 milyar liralık katkı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yılın ilk 4,5 ayında hidroelektrik santrallerin (HES), ülke ekonomisine yaklaşık 6 milyar liralık katkı sağladığını bildirdi.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Türkiye genelinde 99 baraj ve HES açıldı!

HES düzenlenen törenle hizmete alınıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen törende açılışı yapılan HES ve baraj sayısı 99 olarak açıklandı. Söz konusu tesislerin ekonomiye katkısı 1,1 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğu Anadolu'daki HES projeleri ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2003-2015 arasında hayata geçirilen HES projeleriyle ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağlandı.

HES projeleri ekonomiye ne kadar katkı sağladı Haberi

HES projeleri ekonomiye ne kadar katkı sağladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2003-2015 arasında hayata geçirilen hidroelektrik santral (HES) projeleriyle yıllık 10 milyar 431 milyon kilovat saat üretim ve ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağlandı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, 2003-2015 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde önemli baraj, hidroelektrik santrali, içme suyu ve sulama projelerine imza atıldı.


Söz konusu tarihler arasında biten barajlarla 845 bin 840 dekar araziye sulama suyu verilirken, ülke ekonomisine yıllık 345 milyon lira katkı sağlandı.


Bu kapsamda, yapımı biten barajlardan bazıları şunlar:


"Bingöl'de Gülbahar Barajı, Elazığ'da Kepektaş Barajı ve Sulaması, Dedeyolu Barajı ve Sulaması, Kapıaçmaz Barajı, Malatya'da Güzelyurt Barajı ve Sulaması, Sofular Barajı, Kapıkaya Turgut Özal Barajı, Boztepe Recai Kutan Barajı, Doğanşehir Söğüt Barajı, Arapgir...