26 / 04 / 2024

hes yapmak için onay belgesi

hes yapmak için onay belgesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özgün ekosistem yapısına sahip ve de endemik türlerin üreme ve beslenme ve göç yollarını içeren doğal alanlarda, HES yapımına izin vermeyecek.

Kiracılar artık yüzde 24’ün üstünde zam yapmak için şart koşuyor! Hedef 12 yıl daha oturmak...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim artarken, yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahiplerinin mağduriyeti giderek artıyor. Gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kiracısının zam için şart koştuğunu amacının da evde 12 yıl daha oturmak olduğunu söyleyerek isyan etti

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

Şanlıurfa’da dar gelirli aileleri konut sahibi yapmak için 25 bin konutluk dev projeye start verildi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Kuzey Şehir Konutları’nda ilk etabı 2024 yılında teslim edeceğiz” diye konuştu.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Konut fiyatları için zam kapıda! Faizler dengeleri değiştirecek

Konut kredileri ile ilgili flaş gelişme. Konut kredisi faizleri yüzde 4 arttı. Müteahhitler inşaat maliyetlerine zam yapmak için beklemeye geçti. Eğer beklenen olursa yüzde yüzde bir artış yaşanabilir. İşte tüm detaylar...

Yatırım yapmak için can atanlar beklesin! İslam Memiş altın fiyatları için kritik açıklama yaptı!

Gram altın 1650 TL seviyesini geçerek rekor kırarken yatırım yapmak için can atan vatandaşlara İslam Memiş'ten uyarı geldi. Bekleyin...

Ticaret Bakanlığı’ndan memur alımı! Tam 10 alan için 60 kişi alınacak

Başvuru süreci başladı! Ticaret Bakanlığı, KPSS puanıyla 10 farklı alanda 60 memur alımı yapacak. Detaylar ve şartlar ilanda yer alıyor. Başvuru yapmak için acele edebilirsiniz.

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…

hes yapmak için onay belgesi Haberi

hes yapmak için onay belgesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu sonucunda belirlenen 5 kriterden en az birini bünyesinde bulunduran doğal sit alanlarında HES yapımına izin verilmeyeceği belirtildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3 Temmuz2014 tarihinde Ankara'da HES projelerinin gerçekleştirilmesine yönelik bölge komisyonlarına gelen başvuruların değerlendirildiği bir toplantı yaptı. Toplantıda alınan “Doğal Sit Alanlarında Planlanan Hidroelektrik Santralleri (HES) Projelerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik İlke Kararı” bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğal sit alanlarında yapılacak HES Projelerine ilişkin Bölge Komisyonlarına gelen başvuruların değerlendirilmesinde bilimsel temele dayalı karar alma bütünlüğünü sağlamak amacıyla Merkez Komisyonu İlke Kararı alınmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.


Doğal sit alanlarında Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu sonucunda belirlenen kriterlerden en az birini bünyesinde bulunduran doğal sit alanlarında HES yapımına izin verilmeyeceği kaydedilen karar da, "Bölgesel, ulusal...