19 / 04 / 2024

Hindistanda çöken köprüyü yapan inşaat firması

Hindistanda çöken köprüyü yapan inşaat firması

Hindistan'ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da dün çöken köprüyü inşa eden IVRCL şirketinin yetkilileri gözaltına alındı. Olayda ölenlerin sayısı 23'e, yaralananların sayısı 80'e yükseldi.

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

Antalya Elmalı Bayralar’a yeni köprü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı İlçesi Bayralar Mahallesi grup yolunda bulunan köprüyü baştan aşağı  yeniliyor. Köprü tamamlandığında daha geniş ve modern olacak.

Amsterdam'daki bin 616 köprü 2 milyar euroya yenilenecek!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da çökme riski bulunan bin 616 köprü yenilenecek. Amsterdam Belediyesi 39 köprüyü daha yakından incelemeye alacak.

Sakarya Arifiye Köprüsü tamamlandı!

Yatırımlarına devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye Türkçaybaşı ile Karaaptiler Mahalleri arasında inşa edilen 65 metre uzunluğunda 17 metre genişliğindeki köprüyü tamamladı.

Ordu Cevizdere Köprüsü 3-4 ay içinde yeniden yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ünye'de yıkılan Cevizdere Köprüsü'yle ilgili "Hedefimiz bu köprüyü 3-4 ay içinde bitirmek." dedi...

Kolombiya'daki 446 metrelik köprü yıkıldı!

Kolombiya'da, 9 işçinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı Chirajara asma köprüsü inşaatı patlayıcılarla yıkıldı.

Sertan Duran'dan Fikret Yeni'ye köprü yanıtı!

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Devlet Bahçeli Köprüsü'yle ilgili basın toplantısı düzenledi. Duran, dün yaptığı açıklamalarla köprüyü eleştiren Fikret Yeni'yi şantiye sahasına davet etti..

Kocaeli’de davalık olan köprü yıkılacak!

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir vatandaşın ‘Evimin içi görünüyor’ diye şikayetçi olduğu köprünün yıkılmasına karar verildi. Üst geçidi kullanan vatandaşlar karara tepki gösterdi.

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

İzmir Bayraklı'daki yol ve köprü çalışmaları tamamlanıyor!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki Onur Mahallesi’ni çevre yoluna bağlayacak yol ve köprüyü tamamlıyor.

Manisa Çatalköprü'ye yeni köprü!

Manisa Çatalköprü'deki 4 metre genişliğinde olan ve yaya geçişine uygun olmayan eski köprü yıkıldı ve yerine 10 metre genişliğinde ve yaya güvenliğinin de sağlandığı yeni köprü yapıldı.

Hendek Cenaze Köprüsü yenileniyor!

Hendek Mahmutbey Mahallesi Hendek Uludere üzerinde bulunan ve Cenaze Köprüsü olarak bilinen köprü yıkılarak yenisi yapılıyor.

Gebze Tavşanlı’daki köprü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Gebze Tavşanlı Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki dere üzerinden geçen köprü yenilendi. Proje kapsamında mevcut köprü yıkılarak 2 açıklıklı 10 metre genişliğinde 35 metre uzunluğunda betonarme köprü yapıldı.

Hindistanda çöken köprüyü yapan inşaat firması Haberi

Hindistanda çöken köprüyü yapan inşaat firması

Polis, işlek bir caddenin üzerine çöken tadilat halindeki köprünün inşaatından sorumlu şirketin 5 yetkilisini gözaltına aldı ve IVRCL'nin Kalküta şubesini mühürledi.


Bu arada olayda ölenlerin sayısı 23'e, yaralananların sayısı 80'e yükseldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altında kalanları kurtarmak için ekipler, köpekler ve özel kameralar kullanıyor.


IVRCL şirketi adına dün açıklamada yapan KP Rao, "İşin yüzde 45'i kalmıştı. Bir kirişi koymamışız sonra diğeri de yıkılmış." itirafında bulunmuştu. Şirket köprü inşaatı için 2007'de anlaşma imzalamıştı.


Hindistan'da inşaat şirketlerinin kalitesiz malzeme kullanması ve gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle bu tür kazalara sık...