19 / 04 / 2024

hisseli tapuya konut kredisi alabilir miyim

hisseli tapuya konut kredisi alabilir miyim

Mevcut gelir durum konut almaya elverişli olmayan kimseler yatırım amaçlı olarak hisseli tapu sahibi olma yöntemine başvurabiliyor. Bu hususta siz de hisseli tapuya kredi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı..

Konut ve arsa mirasçıları dikkat! Yeni düzenleme ile hisseli tapular daha kolay paylaşılacak! İşte ayrıntılar...

Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin hisselere bölünmesiyle ilgili yaşanan hukuki karmaşalar yeni bir uygulamanın devreye girmesiyle daha kolay hale geldi. Peki hisseli tapular nasıl paylaşılıyor? işte ayrıntılar... 

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Konut krizine yeni çözüm: Hisseli kiracılık modeli…

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda açıkladığı konut soruna çözüm önerileri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ekonomist Şenol Babuşçu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TCMB’nın 5 maddelik konut krizine çözüm önerilerini sıraladı.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

Hisseli tapuya kredi çıkıp çıkmayacağı merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, hisseli tapu nedir, hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte detaylar...

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Hisseli tapuyu müstakile çevirmenin yolu nedir?

Hisseli tapu sahipleri gayrimenkullerini müstakil tapu dönüşümü ile daha güvenli hale getirebiliyorlar. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçişin hızlı yolu nedir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu önemli bilgi ile tapunuz tek olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi akrabaları veya iş ortaklarıyla beraber paylaştığı tapulara sahip. Bu tür müşterek mülkiyet tapularını nasıl tek bir tapuya çevrileceği ise merak konusu oluyor.  İşte hisseli tapuyu tek tapuya dönüştürme ile ilgili formül haberin devamında ele alınmıştır.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

İhtiyaç kredisi, taşınmaz ürün ya da araç sahibi olmak isteyenler için alım imkanı sağlayan bir kredi türüdür. Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi ise hisseli tapu sahipleri tarafından merak edilir. Peki hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı, hangi bankalar kredi verir? İşte konu ile ilgili detaylar…

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Hisseli tapusunu müstakile çevirmek isteyenler dikkat! Bakın bunları yapmanız gerekiyor!

Hisseli tapusu olanlar için müjdeli haber: Artık hisseli tapular müstakil tapuya dönüşecek! Bu uygulama milyonlarca kişiyi kapsıyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor. 

hisseli tapuya konut kredisi alabilir miyim Haberi

hisseli tapuya konut kredisi alabilir miyim

Hisseli tapuya kredi alabilir miyim?

Mevcut gelir durum konut almaya elverişli olmayan bu nedenle kredi taksitlerini ödeyemeyeceğini düşünenler hisseli olarak yatırım amaçlı ev alıp, ileride satabiliyor. Bu noktasa siz de "Hisseli tapuya kredi alabilir miyim? Krediyi nasıl alırım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kişilerin birleşerek konut almasına olanak sağlayan bir yöntem olan hisseli tapu kredisi başvuru şartları, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Önceden evi satın alacak kimselerin aileden olması gerekirken; Son dönemlerde bu uygulama genişletildi. 


Buna göre artık hisseli tapuya konut kredisi almak isteyen kimselerin aile bağlarıyla bağlı olması şartı olmadan bankalar kredi verebiliyor.


Bu kredide bankalar, tek tapu üzerine kredi çıkartarak, alıcıların birini kefil birini borçlu gösteriyor. Bir diğer yöntem ise her alıcı için kredi onayı vererek, herkesi kendi borcundan sorumlu tutuyor. 


Bir bankanın onay vermediği...