28 / 03 / 2024

hisseli tarlanın satışı nasıl olur

hisseli tarlanın satışı nasıl olur

Hisseli tarla satışında getirilen bazı sınırlamalar vardır. Diğer hissedarların önalım hakkını kullanarak satışı bozma hakkı karşılaşılabilen bir durumdur. Hisseli tarlaların satışının nasıl olacağı aşağıda yer alıyor...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmazın birden çok sahibinin olduğunu göstermektedir. Peki “Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?” İşte yanıtı!

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa bir arsanın birden fazla sahibinin olduğu anlamına geliyor. Peki, hisseli arsanın satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Hisseli gayrimenkullerde hisse satışı iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkullerde hisse satışının iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Hisseli taşınmazın satışı nasıl olur?

Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Ancak hisseli malda satışın yapılabilmesi için paydaşların ortak kararı gerekiyor. Peki, hisseli taşınmazın satışı nasıl olur? İşte hisseli taşınmaz satışları..

Hisseli dükkanın satışı nasıl olur?

Bir hisseli dükkanınız olduğunu ve tüm paydaşların verdiği ortak karar ile bu taşınmazı satmak istediğinizi düşünelim. Hisseli dükkanın satışı nasıl olur? Hisseli dükkanın satışı için neler gerekir?

Hisseli bina nasıl satılır?

Bir binanın tapusu müstakil tapu olabildiği gibi hisseli de olabiliyor. Hissedarlar bu hisseli binanın satışını isteyebiliyor. Peki, hisseli bina nasıl satılır? Hisseli bina satışı için ne gerekir?

Hisseli malların haczi!

Borçlu bir kimsenin mülkiyeti altındaki malların haciz yolu ile el konulması ve akabinde satılması halinde, alacaklıya olan borç bu para ile kapatılıyor. Peki, hisseli malların haczi nasıl olur?

Hisseli arsa nasıl satılır?

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu arsalara hisseli arsa deniyor. Peki, hisseli arsa nasıl satılır? İşte, hisseli arsanın satışı!

Hisseli arsanın satışı nasıl olur?

Hisseli arsa birden fazla kişinin sahip olduğu taşınmaz olarak tanımlanıyor. Peki hisseli arsa satışı nasıl olur? İşte, hisseli arsanın satışı!

hisseli tarlanın satışı nasıl olur Haberi

hisseli tarlanın satışı nasıl olur


Hisseli taşınmazlarda (paylı mülkiyet), devir-satış işlemlerinde bazı kısıtlamalar söz konusudur. Diğer hissedarın, önalım (şufa) hakkını kullanarak yapılan satışı bozma hakkı söz konusu. Önalım (şufa) hakkı Medeni Kanunda aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: 


a. Medeni Kanun MADDE 732.- Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler. 


b. Kullanma yasağı, feragat ve hak düşürücü süre MADDE 733.- Cebrî artırmayla satışlarda önalım hakkı kullanılamaz. Önalım hakkından feragatin resmî şekilde yapılması ve tapu kütüğüne şerh verilmesi gerekir. Belirli bir satışta önalım hakkını kullanmaktan vazgeçme, yazılı şekle tâbidir ve satıştan önce veya sonra yapılabilir. Yapılan satış, alıcı veya satıcı tarafından diğer paydaşlara noter aracılığıyla bildirilir. Önalım hakkı, satışın hak sahibine bildirildiği tarihin üzerinden üç ay ve her...