16 / 04 / 2024

hız

hız

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2023 yılında Sistem kapsamında bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek üzere çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. İşte haberin detayları…

Yeni hız sınırı bugün başladı! Hız sınırı limiti kaç oldu?

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İşte tüm ayrıntılar… 

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüme hız verilmeli!

İzmir Ticaret Odası'nın hazırladığı, "İzmir İli İlçelerinin Sorunları, Çözüm Önerileri ve Yatırım Olanakları Raporu'nda Karabağlar'da kentsel dönüşüme hız verilmesi istenirken, ilçenin mobilya ticaretinde üs haline getirilmesi önerildi.

Tarsus'ta kentsel dönüşüm hız kazandı!

‘Birlikte Yönetiyoruz’ sloganıyla hareket eden Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, kurum ve kuruluşlarla toplantı yaptı. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Can, "İsmetpaşa'yla ilgili dönüşüm düşüncemiz var." dedi

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Hız yuvarları ile İstanbul-Ankara arası yarım saat olabilir!

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.

Hızır Demir kimdir?

KC GROUP'un Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Demir kimdir? Hızır Demir, inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? Bugüne kadar hangi firmalarda hizmet verdi? İşte Hızır Demir..

Konya Çumra Şehir Meydanı projesi çalışmaları hız kazandı!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi tarafından ilçe merkezinde “Şehir Meydanı” oluşturma projesi kapsamında paydaşlarla yapılan toplantı ve alınan kararla çalışmalar hız kazandı.

Osmangazi Belediyesi'nde yatırım çalışmaları hız kazanacak!

Yılın ilk olağan meclis toplantısını büyük bir katılım ile gerçekleştiren Osmangazi Belediye Meclisi, modern bir şehir inşa etmek adına çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini açıkladı.

TOKİ kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

TOKİ, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Başkan Turan, hedeflerinin 2023 yılına kadar 6.5 milyon konut dönüştürmek olduğunu açıkladı.

Eski binalarda kentsel dönüşüm hız kesti!

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi!

Gerçekleştirdiği projeler ile 1000'e yakın ailenin ev sahibi olma mutluluğuna ortak olan Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi. Şirket sektörün güçlü markalarından biri olarak gösteriliyor.

Konutta stok artış hızı yarı yarıya azaldı!

Konut stoku büyümeye devam ediyor. Bu yılın ilk dokuz ayında konut stoku 94 bin daha artmış durumda ama artışın hızı çok büyük ölçüde kesildi.

Adıyaman'da turizm projeleri hız kazandı!

Yeni sanayi yatırımlarının adresi olan Adıyaman, yükselişini sürdürmek için kalkınma projelerine hız verdi. Şehrin hedefinde turizm, tekstil ve tarım var.

Kocaeli'de ulaşım yatırımları hız kesmeyecek!

Kocaeli'nin en önemli ve büyük ilçelerinden Gebze’de hayata geçirilmeye başlanan yatırımları yerinde denetleyen ve bilgilendirme alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ulaşımda yatırımlarımızın hızı kesilmeyecek." dedi

hız Haberi

hız

TARSİM'den açıklanan bildiriye göre, TARSİM yönetimi, genel müdürlük ve bölge müdürlüklerinden yetkililerin katılımıyla, tarım sigortalarında yeni yılda uygulamaya alınması planlanan yenilikler üzerine istişarelerin yapılması hedefiyle, eylül ayında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

2023 Yılı Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar Değerlendirme Alt Komite Toplantısı ise yine eylülde Tarım ve Orman Bakanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, TARSİM Yönetimi ve genel müdürlükten yetkililerin katılımlarıyla birlikte gerçekleştirildi.

Toplantılarda, çiftçi odaklı çalışmalar neticesinde Ziraat Odaları Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri, üniversiteler, sigorta şirketleri, TARSİM Bölge Müdürlükleri, çiftçileri ve paydaşlardan gelen istek ve ihtiyaçlar değerlendirilerek Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2023 Yılı Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlardaki düzenlemeler üzerine görüşüldü. TARSİM'in 2023 yılı vizyonuna yönelik açıklamalarda bulunuldu.

İTÜ ile beraber, iklim değişikliğinin gelecekteki risklere etkileri araştırılıyor!

2022...