25 / 04 / 2024

H.Necmi Üze bina tamamlama sigortası

H.Necmi Üze bina tamamlama sigortası

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

İstanbullular bina dayanıklılık testine hücum etti! 

Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek Kahramanmaraş depremi, akıllara ve gündeme bir defa daha beklenen büyük İstanbul depremini getirdi. İstanbullular bina dayanıklılık testine hücum etti! 

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Güngören'de boşaltılan 4 katlı bina mühürlendi!

İstanbul Avrupa Yakası Güngören'de yer alan 4 katlı bina Cumartesi günü meydana gelen deprem sonrası mühürlendi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor! 2 günde 15 bina yıkıldı!

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin göreve geldikten sonra “Hayat kurtarma hareketi” ismiyle başlattığı kentsel yenilenme çalışmaları hız kesmiyor. İlçede 2 günde 15 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar 209 bina ve 2700 bağımsız bölüm yıkılacak...

Ze Mobilya Yapı Malzemeleri Metal Hırdavat İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ze Mobilya Yapı Malzemeleri Metal Hırdavat İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 450 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Bogaç tarafından kuruldu.

Şişli'de çatısında çökme meydana gelen bina mühürlendi!

Şişli Gülbağ Karanfil Sokak'ta çatısı çöken 6 katlı bina mühürlendi. Mühürlenen binada oturan vatandaşlar tahliye ediliyor.

Mudanya Belediyesi'nin kaçak inşaatı mühürlendi!

Bursa Mudanya Belediyesi ekipleri tarafından kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen bina mühürlendi.

Avcılar’da 24 yıllık bina mühürlendi!

Avcılar’da bir binada oturanlar, 26 Eylül’de yaşanan deprem sonrası belediyeye başvurup apartmanlarının incelenmesi talebinde bulundu.  Yapılan teknik analizde,  yapının sarsıntı olmadan bile çökebileceği ortaya çıkınca bina mühürlendi…

Avcılar'da müftülüğe ait lojman mühürlendi!

İstanbul’da 26 Eylül'de yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Avcılar'da yapılan kontroller sonucu riskli bulunan müftülüğe ait 8 daireli lojman ile 45 yıllık 3 daireli bina mühürlendi...

Deprem sonrası Avcılar'da yan yatan bina mühürlendi!

İstanbul’da gerçekleşen depremden sonra hasarlı binalar için denetimler sıkılaştı. Avcılar E-5 karayolu yakınında uzun süredir yana yatık şekilde duran 40 yıllık bina 5.8’lik deprem sonrası boşaltılarak mühürlendi...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na kaçak inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sular durulmuyor. Koruda tek katlı bir müştemilatın yerine ev gibi üç katlı bir bina yapıldığı iddia edildi.

H.Necmi Üze bina tamamlama sigortası Haberi

H.Necmi Üze bina tamamlama sigortası

Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H.Necmi Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın doğru konumlandırıldığı takdirde gayrimenkul sektöründeki önemli bir sorunu ortadan kaldırabileceğini belirtti. 


Geçtiğimiz yıllarda mali sıkıntıya düşerek, iflas eden inşaat şirketleri nedeniyle binlerce kişinin zor duruma düşmesinin ardından, 2013 yılının sonunda uygulamaya giren yeni Tüketici Kanunu'na, ön ödemeli konut satışları için bina tamamlama sigortası adı altında zorunlu sigorta maddesi eklenmişti. 


Hazine'nin genel şartları belirlemesinden sonra Bina Tamamlama Sigortası 11 Mart'ta yürürlüğe girdi. Tüketici Kanunu gereğince artık büyüklüğü bakanlık tarafından belirlenecek konut projeleri için sigorta yapılması gerekiyor. 


Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H.Necmi Üze, Mart ayında yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini dile getirdi. Poliçenin doğru...