25 / 04 / 2024

ibadet yeri asgari alan büyüklüğü ne kadar

ibadet yeri asgari alan büyüklüğü ne kadar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ile ibadet yerlerinin asgari birim alanları belli oldu. İşte yapılacak ibadet alanlarının asgari büyüklükleri...

Ak parti açıkladı! Asgari ücret desteğinden kaç iş yeri yararlanacak? 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün Meclis Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Asgari ücret desteğinden 1.7 milyon iş yerinin yararlanacağını söyledi.

2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tahminler!

Asgari ücret bir çalışanın alabileceği en düşük maaşı olarak biliniyor. İş yeri sahipleri bu tutarın altındaki para ile işçi çalıştıramıyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor.

Kanunlardaki ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi!

Kanunlarda yer alan ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi. Teklif ile; ilgili kanunlardaki 'ibadet yeri' ibareleri açıkça tanımlanarak cemevlerinin de ibadet yeri sayılması öngörülüyor...

Kayseri Melikgazi'de arsa tahsisi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi'nce İlçe Müftülüğü'ne 2400 metrekarelik arazi tahsis edildi. Arsa, ibadet yeri olarak kullanılacak.

Paris'teki caminin yerine oyun merkezi yapılacak!

Fransa'nın başkenti Paris'in Clichy-la-Garenne banliyösündeki cami tahliye edilerek kapatıldı. Belediyenin de cami derneğine daha küçük bir ibadet yeri önerdiği ve burayı multimedya merkezi haline getirmeyi planladığı açıklandı.

Atina'da camii inşaatına onay!

Camisi bulunmayan tek Avrupa başkenti Atina'da, Müslümanlar için yapılması kararlaştırılan ibadet yeri ile ilgili yasa tasarısı Yunan Parlamentosu'nda onaylandı.

Urla Gümüşkoy Melek Camii için tören düzenlendi!

Urla Müftülüğü'nün girişimleri ile Milli Emlak Müdürlüğü'nce Diyanet İşleri Başkanlığı'na ibadet yeri olarak tahsis edilen sekiz dönümlük arsaya, 400 kişi kapasiteli cami yapımı için inşaat sürüyor.

AVM alanlarına yeni şartlar getirildi!

AVM'lerde kullanımı ücretsiz sosyal ve kültürel etkinlik alanı, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi yeni alanlar oluşturulacak. Ayrıca AVM'lere acil tıbbi durum butonu konulacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Aliağa Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı!

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi OCAK ayı meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı, gündem dışı önerge olan cemevlerinin ibadet yeri sayılması konusunun gündeme alınmasının oylamaya sunulmasıyla devam etti.

DOP hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark, ibadet yeri gibi alanlar DOP uygulaması ile sağlanabiliyor. Peki, DOP hesabı nasıl yapılır?

İmarda takas dönemi başlıyor!

İMAR Kanunu taslağına göre, vatandaşa ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önü açılıyor.

İmarda takas yapmanın önü açıldı!

İmar Kanunu taslağına göre, vatandaşa ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önü açılıyor.

ibadet yeri asgari alan büyüklüğü ne kadar Haberi

ibadet yeri asgari alan büyüklüğü ne kadar


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle bundan sonra yapılacak ibadet yerlerinin asgari birim alanları belirlenmiş oldu. İşte yönetmeliğe göre ibadet yerlerinin nüfusa göre sahip olacağı minimum metrekare alanları...


Küçük ibadet yeri; 1000 metrekare, 


Orta ibadet yeri; 2500 metrekare, 


Büyük ibadet yeri ve külliyesi; nüfusu 150 bine kadar olan bölgelerde 10 bin, nüfusu 150 bin 1'den fazla olan bölgelerde 15 bin metrekare 


asgari birim alanına sahip olacak...


İşte ibadet yerlerinin asgari alan büyüklüklerini gösteren tablo;



Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!


Sağlık tesisleri asgari birim alanları için tıklayın!


Eğitim tesisleri asgari birim alanları için tıklayın!


Sosyal açık ve yeşil alanlar asgari birim alanları için tıklayın!


Sosyal ve kültürel tesisler alanı asgari birim alanları...