19 / 04 / 2024

ibb deprem raporu 2020

ibb deprem raporu 2020

İBB'nin hazırladığı rapora göre, 25 yılda tarım alanlarının yaklaşık yüzde 25’ini kaybeden İstanbul’un kıyılarının yüzde 40’ı erişilemez halde. Kişi başına düşen aktif yeşil alan ise sadece 2.67 metrekare. Şehirdeki nüfusun yüzde 70’i de deprem bölgesinde yaşıyor.

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Beklenen Marmara depremi sebebiyle oturduğu evden daha güvenli bir yere taşınmak isteyenlerin sayısı arttı. Peki İstanbul'da evlerin deprem raporu var mı? İşte emlakçılarla yapılan o araştırma...

Diyarbakır'da deprem soruşturması için bilirkişi raporu hazırlanacak!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan 6 binayla ilgili süren soruşturma için kapsamlı bilirkişi raporu hazırlanacak.

İBB ve İTÜ'den korkutan deprem raporu!

İBB ve İTÜ 6 şubat depremlerinde büyük hasarın neden kaynaklandığına ilişkin Paratus Projesi çalıştayı raporunu paylaştı. İşte detaylar...

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Deprem bölgesinin yeniden inşası hesaplandı! İşte maliyet raporu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 11 ilde büyük kayıplara neden olan depremlerden sonra yeniden inşa için bir maliyet raporu çıkardı. İşte detaylar!

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

Depremin tsunami ön raporu geldi: İlk dalga 25'inci, en yüksek dalga 65. dakikada görüldü!

Kahramanmaraş merkezli depremin tsunami ön raporu geldi. Ön rapora göre, Maraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan 2 deprem küçük genlikli tsunamiye sebep oldu. İşte ayrıntılar...

DEÜ'lü jeofizikçilerden deprem ön raporu: Adıyaman, Malatya, Gaziantep'te deprem riski yüksek!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerince hazırlanan ön raporda, Adıyaman, Malatya ve çevresi ile Gaziantep ve çevresinde deprem riskinin yüksek olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İTÜ’den çarpıcı deprem raporu: En belirgin yıkım nedenlerini tek tek açıkladılar!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin bir ön inceleme raporu hazırladı. Hazırlanan raporda yıkılan binaların enkaz haline gelmesinde birçok parametrenin etkin olduğu belirtilerek en belirgin yıkım nedenleri olarak görülen maddeler de sıralandı.

ibb deprem raporu 2020 Haberi

ibb deprem raporu 2020

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı Vizyon 2050 Ofisi tarafından hazırlanan 'İstanbul Kentsel Analiz Raporu’nda çarpıcı tespitler yer aldı.

Cumhuriyet'ten Hazal Kaya'nın haberine göre; İstanbul son 25 yılda tarım alanlarının yaklaşık yüzde 25’ini kaybetti. Tartışmalı Kanal İstanbul projesi de eklenince bu rakam yüzde 40 oluyor. Mega projeler 98.6 kilometrekare orman alanını, 143.3 kilometrekare de tarım alanını yok olmasına sebep oluyor. 

3. havalimanı inşaatı ile 61.9 kilometrekare orman alanı ve 2.11 kilometrekare tarım alanı yok oldu. 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatıyla ise 32.4 kilometrekare orman alanı ve 6.7 kilometrekare tarım alanı yok edildi. Kanal İstanbul projesi hayata geçerse 4.1 kilometrekare hektar orman alanıyla 134.5 kilometrekare tarım alanı kaybedilecek. 

Nüfusun yüzde 70’i deprem bölgesinde yaşıyor

Rapor ayrıca 690 kilometre kıyı uzunluğu...