26 / 04 / 2024

ibb esnaf kiralarını erteledi mi

ibb esnaf kiralarını erteledi mi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin olağanüstü meclis toplantısında, İBB kiracısı olan 3 bin esnaf ve konutlardan 3 ay boyunca kira alınmaması kararlaştırıldı.

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Kiraların düşeceği tarih açıklandı!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama yapan uygulamalara yönelik getirilen yeni kural ve düzenlemelerin 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girmesiyle kısa zamanlı kiraya verilen evlerin normal kiralamaya döneceğine dikkat çeken sektör temsilcileri kiraların düşeceğini söyledi.

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Uçuk kiralar konut piyasasını durdurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile konut arzının arttığı ve fiyatların gerilediğini söylemişti. Emlak ve tüketici temsilcileri uçuk kiraların konut piyasasının durdurduğunu söyledi.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Memurların 1.650 lira alacağı var! Fahiş kiralar tayinleri iptal ettiriyor, memurlar en az 30 bin TL maaş istiyor! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyükşehirlere atanan memurların konut kiralarının yüksekliğini neden belirterek tayinlerinin iptal edilmesine dair dilekçelerinin çoğunu kabul ettiğini dile getirdi.

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

ibb esnaf kiralarını erteledi mi Haberi

ibb esnaf kiralarını erteledi mi

İBB Meclis Üyesi ve aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Ediz Zeyrek, esnaflara kira yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeyrek,  "Meclisimizi olağan üstü toplantıya çağırdık. Bu toplantıda İstanbul Halkının acil sorunları ile ilgili ekonomik destekler sağlamamız açısından önemli kararlar almak istiyorduk. Normalde 2020 bütçemizde borçlanma hakkımız vardı. AKP ve MHP grubu oy birliği ile geçirdiğimiz bu borçlanma hakkımızı bu olağan üstü koşullarda bile vermedi. Bakın altını çizerek söylüyorum normal koşullarda borçlanma hakkımız varken ilaveten bir borç istemedik" diye konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Zeyrek, şunları kaydetti:

"Esnafımız çok zor durumda. Bizim sosyal belediyecilik örneğimiz devletimiz içinde geçerli olsun. Bakın ben Yeminli Mali Müşavirim, esnaflarımız dükkanlarını kapattıkları halde yüzde 20 stopaj vergisi veriyor. Buradan bir çağrıda bulunalım. Devletimiz, Maliye Bakanlığımız esnafımızın kapanan...