20 / 04 / 2024

ibb İstanbul Deprem Çalıştayı

ibb İstanbul Deprem Çalıştayı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un afetlere dayanıklı bir kent olması amacıyla uluslararası katılımcıların da yer alacağı "İstanbul Deprem Çalıştayı" gerçekleştiriyor.

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

İBB deprem bölgesi için seferber oldu! Hangi yardımlarda bulundu? Neler yapacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketi üzerine bölgedeki vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak amacıyla seferber oldu. İBB mobil fırın, tuvalet ve duş kabinlerinin yanı sıra konaklama için de bölgeye 2 İDO gemisi gönderecek.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye deprem bütçesi eleştirisi: Hazırlık bütçesi 450 milyon lira! Böyle bir şey olabilir mi?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bütçesini eleştirdi. İşte Özhaseki'nin o ifadeleri...

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

İstanbul'un deprem bütçesi düşürüldü mü?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul deprem bütçesinin yüzde 65 oranında düşürüldüğü iddia edildi. Bu rakam 671 milyon 298 bin TL'ye karşılık geliyor. 

Hasan Bacıoğlu'ndan İBB'ye deprem toplanma alanı eleştirisi! 

AK Parti Meclis üyesi Hasan Bacıoğlu, İBB'nin Büyükçekmece'de bulunan deprem toplanma alanlarını imara açması hakkında eleştiride bulundu. 

İstanbul'un deprem haritası yayınlandı!

GABORAS, İstanbul’da yaşanması beklenen depremin muhtemelen en fazla etkileyeceği bölgeleri gösteren ‘İstanbul Deprem Haritası’nı hazırladı. Haritada, İstanbul'un riskli bölgeleri belirlendi.

İBB deprem odaklı 29 bin konutun yapımına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem riski altındaki İstanbul’da 1 senede, 17 ilçede toplam 29 bin 323 konutun üretimine başladı. 

İBB'nin deprem bütçesi 2,5 kat arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem için 2019 yılında gerçekleşen bütçe rakamını 2020’de 2,5 kat artırarak 341 milyon TL'ye çıkardı. Bütçe, Encümen ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

ibb İstanbul Deprem Çalıştayı Haberi

ibb İstanbul Deprem Çalıştayı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere dirençli, daha güvenli ve yaşanabilir bir İstanbul için tüm paydaşların buluşacağı “İstanbul Deprem Çalıştayı”nı gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan deprem seferberliğinin bir parçası olacak olan çalıştayda, iki gün boyunca başta deprem olmak üzere, olası tüm afetlere yönelik sorunlar, çözüm ve proje önerileri konuşulacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı konuşmayla başlayacak İstanbul Deprem Çalıştayı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem ve kentsel dönüşümle ilgili yöneticileri, ulusal ve uluslararası akademisyenler,  ilgili bakanlıklar, valilik, enstitüler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, farklı disiplinlerdeki meslek grupları ve sektörlerden temsilcilerin de katılım göstereceği çalıştayda 700'ün üzerinde katılımcı buluşacak. 

ÇALIŞTAY İSTANBUL KONGRE MERKEZİ'NDE 

Deprem Çalıştayı'nda, mega kent İstanbul'un olası yıkıcı bir deprem ve diğer doğal afetler...