25 / 04 / 2024

İstanbul Deprem Çalıştayı 2-3 Aralık'ta!

İstanbul Deprem Çalıştayı 2-3 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un afetlere dayanıklı bir kent olması amacıyla uluslararası katılımcıların da yer alacağı "İstanbul Deprem Çalıştayı" gerçekleştiriyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere dirençli, daha güvenli ve yaşanabilir bir İstanbul için tüm paydaşların buluşacağı “İstanbul Deprem Çalıştayı”nı gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan deprem seferberliğinin bir parçası olacak olan çalıştayda, iki gün boyunca başta deprem olmak üzere, olası tüm afetlere yönelik sorunlar, çözüm ve proje önerileri konuşulacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı konuşmayla başlayacak İstanbul Deprem Çalıştayı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem ve kentsel dönüşümle ilgili yöneticileri, ulusal ve uluslararası akademisyenler,  ilgili bakanlıklar, valilik, enstitüler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, farklı disiplinlerdeki meslek grupları ve sektörlerden temsilcilerin de katılım göstereceği çalıştayda 700'ün üzerinde katılımcı buluşacak. 

ÇALIŞTAY İSTANBUL KONGRE MERKEZİ'NDE 

Deprem Çalıştayı'nda, mega kent İstanbul'un olası yıkıcı bir deprem ve diğer doğal afetler karşısında dirençli duruma engel olan sorunların analiz edilmesi, çözüm ve proje önerileri geliştirilmesi planlanıyor. Deprem Çalıştayı süresince, Birleşmiş Milletler Afet Risklerini Azaltma Merkezi'nin (UNDRR) de dikkate aldığı 'Sendai Çerçevesi Planı’nda' ilan edilmiş prensiplere göre belirlenen 6 tematik başlık görüşülecek:  
Afet Risk Yönetimi   
Acil Durum Yönetimi 
Afet Risk Analizleri
Afet Risk Finansman Kapasitesinin Geliştirilmesi / Afet ekonomisi, Kentsel/Mekânsal Planlama, Tasarım, Yenileme, Geliştirme 
Ekosistemin ve Doğal Kaynakların Korunması ile İklim Değişikliği Adaptasyonu.

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan çalıştayda, Birleşmiş Milletler, Japonya, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa'dan katılan temsilciler, çeşitli başlıklarda sunum yapacak.

PROGRAM BİLGİSİ: 
Program Tarihi: 2-3 Aralık 2019 Saat: 09.00-18.30
Adres: İstanbul Kongre Merkezi – Beyazıt Salonu Harbiye, Darülbedai Caddesi No:3, 34367 Şişli/İstanbul

 

Deprem profesörleri İstanbul depremi için ne diyor?


Geri Dön