27 / 04 / 2024

ibb metro onayı

ibb metro onayı

İBB, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 'onay' açıklamasına yanıt verdi. İşte merak edilen o açıklama...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

İstanbullular dikkat: 3 yeni metro hattı geliyor

Kredi onayı alınarak Kaynarca-Tuzla, Mahmutbey-Bahçeşehir ve Ümraniye-Göztepe metro hatları için finansman sağlandı. İşte detaylar...

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

İBB'den metro seferlerinde değişiklik: Yenikapı etkinlikleri nedeniyle saatler uzatıldı!

Metro İstanbul, İstanbul metrosunu kullanan milyonlarca vatandaşı etkileyecek olan yeni sefer düzenlemesini duyurdu. Açıklamada, değiştirilen metro seferlerinin tarihleri de belirtildi. İşte, İstanbul metrosunun güncellenmiş tarifesi...

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Ankaralılara müjde! Yeni metro projesi Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması hedeflenen yeni metro hattı projesini Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu duyurdu.

Tevfik Göksu'dan İBB'ye İncirli-Beylikdüzü Metrosu yanıtı!

Esenler Belediye Başkanı Göksu, İBB yönetiminin İncirli, Sefaköy, Beylikdüzü Metro Hattı Projesi'nde de "Engelleniyoruz" söylemine başvurduğuna dikkat çekerek proje yapmak için Cumhurbaşkanı'ndan onay alınmasının gerekli olmadığını belirtti.

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki!

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki geldi. Vatandaşlar, Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının yatırım programına alınmamasını halk için iyi olurdu diyerek yorumladı. 

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

ibb metro onayı Haberi

ibb metro onayı

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına cevap verdi. Sözcü'de yer alan habere göre, yapılan açıklamada, "İBB projeleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca Kamu Yatırım Programından çıkarıldığı için kredi bulsa da hazine onayına gelmiyor. Dış borç alımı için projenin önce bu yatırım programına alınması sonra da hazine onayı gerekli" ifadeleri yer aldı.

Belediyeden yapılan açıklama şu şekilde;

-İBB projeleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca Kamu Yatırım Programından çıkarıldığı için kredi bulsa da hazine onayına gelmiyor.

-Dış borç alımı için projenin önce bu yatırım programına alınması sonra da hazine onayı gerekli.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kredi buldukları halde Hazine onayı alamadıkları için başlanamadığını açıkladığı 3 projenin; Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ve Yenidoğan-Hastane Hattı olduğu öğrenilmişti. Cumhurbaşkanı...