19 / 04 / 2024

ibb yol yardımı

ibb yol yardımı

İBB, yol bakım ve onarımında kullanılması için 39 ilçe belediyesine, 150 milyon TL'lik mali yardımda bulundu

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İBB’den askıda fatura uygulaması! Başvuranlara 500 TL yardım verilecek. Verilecek yardım hem nakit hem de gıda yardımını içeriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yardımın detayları haberimizde...

İBB'den ilçe belediyelerine 150 milyon TL'lik yardım!

İBB, yol bakım ve onarımında kullanılması için 39 ilçe belediyesine, 150 milyon TL'lik mali yardımda bulundu

İBB yol bakım ve onarım ihalesini FTK İnşaat aldı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Yol Bakım Ve Onarım Müdürlüğü 2014/55314 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık artırma ihale usulü ile gerçekleştirdi...

Hatay'da evleri zarar gören ailelere para yardımı yapıldı!

Kent genelinde dünden beri aralıklarla etkili olan sağanak, evlerde zarara yol açtı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, taşkına karşı dere yataklarını genişletme çalışması başlattı. Evleri zarar gören 10 aileye para yardımı yapıldı.

İBB'den Gazze’ye 10 milyon lira yardım!

Vali Mutlu ile birlikte “Gazze’ye Yardım Kampanyası”nın tanıtımını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Gazze’ye 10 milyon lira yardım yapacağını açıkladı.

İBB Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na Turgay Gökdemir getirildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim kadrosu neredeyse baştan sona değişti. Mehmet Özçelik’ ten alınan Yol Bakım ve Al Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Turgay Gökdemir’ e verildi.

İzmir esnafından Soma'daki işçilerin ailelerine bayram yardımı!

Yaklaşan bayram öncesi Soma'daki mağdur aileler için yardım kampanyası düzenleyen İzmir Minibüsçüler Odası yöneticileri toplanan 45 bin TL' yi Soma Kaymakamlığı 'nın verdiği hesaba yatırdı.

Soma için 42 milyon 180 bin TL yardım toplandı!

AFAD, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından açılan hesaplara 42 milyon 180 bin TL yardım yapıldığını açıkladı. Toplanan tutarının tamamının kampanyanın bitmesinin ardından kazadan etkilenen ailelere iletileceği kaydedildi...

Serkan Altunorak evini annesinin yardımıyla baştan yarattı!

Serkan Altunorak, yıllar önce taşındığı Baltalimanı’ndaki apartman dairesini dekoratör annesi Figen Altunorak’ın yardımıyla baştan yaratmış. Oyuncu, gri-beyaz renklerin öne çıktığı modern çizgideki evinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşların anlaşmalı olarak evlerini boşaltması durumunda devlet tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kiira yardımı şartları neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi!

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince; bu proje kapsamında riskli binaları yıkılan kat malikleri ve kiracılara kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı için bir dilekçe ili başvuru yapmanız yeterli oluyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru

Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım miktarı!

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için Bakanlıkça ayni, nakdi ve teknik yardımlar yapılabiliyor. Peki, taşınmaz kültür varlıklarının onarım yardımı ne kadar?

ibb yol yardımı Haberi

ibb yol yardımı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yol yapım, bakım, onarım ve asfalt kaplama uygulamalarında kullanılması amacıyla 39 ilçe belediyesine 150 milyon liralık yardım yaptı. 

İlçe belediye başkanlıklarınca yolların yapım, bakım ve onarımı, alt-üst yapıların rehabilitasyonunda kullanılmak amacıyla İBB'den mali destek talebinde bulunuldu. 

İBB Yol Bakım ve Onarım Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Yol Bakım Onarım Müdürlüğü, ilçe belediyelerinin de bu talebini, 14 Mayıs'ta Plan ve Bütçe Komisyonu'na iletti.

Komisyonun olumlu değerlendirdiği teklif, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında ele alındı. 39 ilçeye 150 milyon TL yardım önerisi, İBB Meclisi'nde görüşürken CHP grubu, dağılımın adil olmadığını gerekçe göstererek itiraz etti.

CHP Grubu adına konuşan İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı, en fazla yardım alan 15 ilçe belediyesinin içinde bir tek CHP'li belediyenin bulunmadığın söyleyerek,...