26 / 04 / 2024

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İBB’den askıda fatura uygulaması! Başvuranlara 500 TL yardım verilecek. Verilecek yardım hem nakit hem de gıda yardımını içeriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yardımın detayları haberimizde...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden depremzedelere yardım eli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayında yaklaşık 400 bin aileye yardım eli uzatacaklarını açıkladı. İmamoğlu'nun verdiği bilgiye göre, yardım kapsamında 160 bin aileye nakit olarak 500 TL ödeme yapılacak, 150 bin aileye gıda kolisi dağıtılacak ve 53 bin şehit-gazi yakını ile engelli ailesine de toplam 12,5 milyon TL tutarında market kartı verilecek. Bunun yanı sıra, afet bölgesindeki ailelerin yardımına koşmak isteyenler için "askıda fatura" uygulaması da mevcut olacak.

İBB den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ve depremzedelere ekonomik destek sağlanacağını duyurdu. İstanbul'da yaşayan destek ihtiyacı olan aileler ile afet bölgelerinden gelen ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 150 bin adet gıda kolisi desteği sağlanacağı bildirildi. Gıda kolileri içinde, un, yağ, pirinç, bulgur, nohut, mercimek, makarna, salça, çay, şeker, zeytin ve tuz gibi temel ihtiyaçları karşılayacak ürünlerin yer alacağı ve bu ürünlerin toplam değerinin 318 TL olduğu belirtildi.

 


Geri Dön