24 / 04 / 2024

ICVB

ICVB

İstanbul ICCA istatistiklerine göre, 2011 yılında büyük kongreler sıralamasında dünya birincisi oldu. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’tan özel ödül alan Başkan Topbaş, “Kongre turizminde çok iyi mücadele vererek 44. sıradan birinci sıraya yükseldik” dedi

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IMEX Frankfurt Fuarı’nda İstanbul'u tanıtıyor!

İstanbul’un yurtdışında tanıtılmasında etkin rol oynayan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu-ICVB tüm dünyadan kongre ve toplantı sektörünü bir araya getiren IMEX Frankfurt Fuarı’nda E400 Türkiye standında yerini aldı.

Türkiye kongre turizminden 328 milyon dolar kazandı!

2014'te dünyanın en iyi 10 kongre şehrinden biri olan İstanbul, geçen yıl 125 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptı. ICVB Başkanı Çağlar, "Türkiye kongrelerden 328 milyon dolar kazandı. 2015 daha iyi bir yıl olacak" dedi

ICVB Haberi

ICVB

Uluslararası Kongre ve Konvensiyonlar Derneği (ICCA) istatistiklerine göre, 2011 yılında büyük kongreler sıralamasında İstanbul dünya birincisi oldu. İstatistikleri yayınlayan dünya kongre turizminin referans dergisi İngiliz AMI Magazine, İstanbul’un 500’den fazla katılımcı kongreler arasında birinci olduğuna dikkat çekti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO Merkez binada düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a İstanbul'un kongre turizminde dünya birinciliğine yükselmesi dolayısı ile özel ödül takdim etti.


İstanbul kongre turizminde büyük mücadele verdi


Ödül töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un kurumsal taassubu bir tarafa bırakarak devlet-sivil toplum işbirliğiyle yaptığı faaliyetler sayesinde kongre turizminde birinci sıraya yerleştiğine dikkati çekerek, “İstanbul dönemimizde turizmde de önemli aşamalar kaydetti. Şehirdeki otellerin yüzde 98 doluluk oranı yakaladı” dedi.


Dünya belediye başkanlarının...