19 / 04 / 2024

IDC Data Age 2025 araştırması

IDC Data Age 2025 araştırması

Tüketiciyle ilgili toplanan verilerde artış dikkat çekiyor. Büyük grup ve şirketler ulaştıkları veri büyüklüğü ve kişi sayısını hızla artırıyor. Sinpaş GYO CEO’su Seba Gacemer, “Eskiden 15 kriterle müşteriyi tanımaya çalışırken bugün ekranlar yetmiyor” eliyor." diyor..

Çırağan 57 Residences'ta yaşam başladı! 1+1'ler 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla!

Data Expert tarafından İstanbul'un en güzel manzarasına sahip Beşiktaş'ta hayata geçirilen Çırağan 57 Residences'ta Haziran ayı itibariyle oturumlar başladı. Çırağan 57 Residences'ta 1+1'ler 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Bu uygulamaya rağbet çoğalıyor! 6 günde 500.000 indirmeye ulaştı

OpenAI'nin ChatGPT uygulaması, bugünün 11 küresel pazara daha yayılmasından önce yalnızca ABD ve iOS olmasına rağmen muhteşem bir başlangıç ​​yaptı. Uygulama zekası sunucusu data.ai aracılığı ile yapılan yeni bir analize göre, uygulama lansmanından bu yana ilk altı günde yarım milyon indirmeyi çokta

Rapor yayınlandı! Chromebook Gönderileri 2022'de çakıldı! 

Bir gün küresel elektronik gönderileri hakkında bazı güzel haberler paylaşacağız. Ne yazık ki bugün o gün değil. IDC, 4. Çeyrek ve 2022 yılının tamamı için dünya çapındaki tablet ve Chromebook sevkiyat raporunu yayınladı ve sonuçlar, akıllı telefon sevkiyat raporlarında gördüğümüzden çok da farklı d

İşten çıkarmalar Dell ile devam ediyor! 6.650 kişiyi etkileyecek

Pandemi dönemindeki bilgisayar patlamasının ardından Dell ve diğer donanım üreticileri, artan bir talep gördü.  Endüstri analisti IDC, ön verilerin kişisel bilgisayar sevkiyatlarının 2022'nin dördüncü çeyreğinde keskin bir şekilde düştüğünü gösterdiğini söyledi.

Ocak ayında herkes SUV’a bindi! Tercihler artık değişiyor!

Ocak 2023’te 37 bin 288 adetle rekora imza atan otomobil pazarında ağırlık SUV modeller oldu. ODMD Magma Data verilerine göre, SUV’lar 21 bin 94 adetle pazarda yüzde 55,6 pay sahibi oldu.

En fazla o uygulama para kazandırdı! işte 2022 yılının 'en'leri

Data.ai, 2022 senesindeki ''en'' leri açıkladı. İşte 2022 senesinde en çok indirilen mobil uygulama ve oyunlar

Kritik veriyi TÜİK açıkladı! Rakamlar şok etti!

Gerek duyulduğu alanlarda, data toplayıp ve istatislikler üreterek bunları bilgi haline getiren TÜİK, Değerlendirmeler ve analizler sonucu, 2022'nin son ayı Aralık ayına ait tüketici güven endeksinde yaşananları açıkladı.

Data Tasarım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Data Tasarım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hacı Halıl Bursalı tarafından kuruldu.

Data Organizasyon Emlak Ve Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Data Organizasyon Emlak Ve Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Davut Tekdemir ve Tayfun Kahraman ortaklığında kuruldu.

Sigortacılık sektöründe hangi yatırım hız kazandı? 2023’te 97,9 milyar dolara ulaşacak..

International Data Corporation verilerine göre, 2019'da 37 milyar dolar olan yapay zeka harcamalarının 2023'te 97,9 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Sigortacılık sektöründe ise yapay zeka tabanlı uygulamalar; süreç otomasyonu, sanal asistan, yeni sigortalı gibi alanlarda kullanılıyor.

New Age Gayrimenkul Geliştirme Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

New Age Gayrimenkul Geliştirme Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Şişli'de Vasıly Yatskov tarafından kuruldu.

TMSF elindeki iki şirketi satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile E Data-R2 Servis Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardığını duyurdu. 

Data Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Data Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Fatih’te 50 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Güneş tarafından kuruldu.

IDC Data Age 2025 araştırması Haberi

IDC Data Age 2025 araştırması

Tüketiciyle ilgili toplanan verilerde artış dikkat çekiyor. Büyük grup ve şirketler ulaştıkları veri büyüklüğü ve kişi sayısını hızla artırıyor. Sabancı Holding elindeki veriyle 30 milyon müşteriye ulaşırken Limak 24, Migros 10 milyon tüketiciyi yakından izliyor. Ulaştıkları birey ve hane sayılarını hızla artıran şirketler, bu sayede müşterilerine özel ürün ve teklif sunup iletişim, ürün ve lojistik maliyetlerini azaltıyor.

Capital'de yer alan habere göre; Nesnelerin internete bağlanarak akıl kazanmasıyla veriler çok çeşitli kaynaklardan şaşırtıcı hızla toplanıyor. IDC’nin son araştırmalarına göre global verinin toplam hacmi 2012’de 2,5 zetabay t iken 2017’de 25 zetabayta ulaştı. IDC Data Age 2025 araştırması, 2025 yılında dünyada yaklaşık 163 zetabayt verinin üretileceğini öngörüyor.

Bu veriler yeni teknolojilerin sunduğu olanaklar ile işlendiğinde ortaya altın değerinde sonuçlar çıkıyor. “Büyük veri kullanmayan...