26 / 04 / 2024

İdris Baluken

İdris Baluken

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2002-2013 yılları arasında 286 HES'in işletmeye alındığını; 179 HES'in ise inşaatı devam ettiğini, bu projeler için özel sektör tarafından 12 milyar dolar civarında para harcandığını bildirdi

İdris Güllüce Beyoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi!

Artık yeni bir Türkiye oluşturduklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret ederek ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

AFM Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AFM Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İdris Yıldız tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 14 Mayıs'ta Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Giyimkent Sitesi'nde kuruldu.

Kadir Topbaş: Dönüşürken mahalle kültürünü yaşatacağız!

Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu konulu sempozyum, Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'm katılımıyla İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) gerçekleştirildi...

İdris Güllüce, Mevlüt Çavuşoğlu'na vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün İsveç'e giden AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yurda dönene kadar AB Bakanlığı'na vekalet edecek. Güllüce'nin vekaletiyle ilgili karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İdris Güllüce, Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

İstanbul programı kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tarlabaşı’ndaki kentsel dönüşüm alanına giderek çalışmaları yerinde inceledi...

İdris Güllüce: Siluet baktığınız yere göre değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul'un siluetini bozan yapılaşmayla ilgili olarak, "Siluet baktığınız yere göre değişiyor. Mesela Kız Kulesi'nin orada durduğunuzda göremediğinizi Salacak'ta görürsünüz" dedi.

Kadir Topbaş: Mahalle kültürünü koruyan bir yapılaşmaya ihtiyaç var!

Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu konulu sempozyum, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) gerçekleştirildi.

İdris Güllüce, Beyoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İTO'daki Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu başlıklı sempozyumun ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İdris Güllüce: İstanbul'un imar sorunu Anadolu'dan başlıyor!

Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu konulu sempozyum, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) gerçekleştirildi.

İdris Güllüce ''Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu'' sempozyumuna katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 12 Mayıs Pazartesi günü (yarın) "Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu" konulu sempozyuma katılacak. Bakan Güllüce, sempozyumdan sonra Beyoğlu Belediyesi'ni ziyaret edecek...

İdris Güllüce: Havalimanı projesi için kesilecek ağaç sayısı henüz bilinmiyor!

İdris Güllüce, İstanbul 3. Havalimanı Projesi nedeniyle kesilen ve kesilecek ağaç sayılarının henüz bilinmediğini dile getirdi. Güllüce, 'Kesilecek her ağacın yerine de 5 katı ağaç dikiminin gerçekleştirilmesi planlanmıştır' dedi.

İdris Güllüce: Taksim projesi için son kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptığı açıklamada, " Danıştay’ın durdurduğu Taksim projesi için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi oturup bu konuda yeniden bir karar verecek ” dedi.

İklim değişikliğinde Türkiye'nin payı yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, günümüzde iklim değişikliğinin yeni dünya gündeminde en üst sıralarda yerini aldığını belirtti. Güllüce, 'Türkiye burada çok az yer işgal ediyor' dedi.

İdris Baluken Haberi

İdris Baluken

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in yazılı soru önergesini yanıtlayan Eroğlu, HES Projelerinde, suyun ve tabii hayatın korunması ile suyun yöredeki insan, bitki ve hayvanların ihtiyaçlarında kullanılmasının öncelikli olduğunu ifade etti.


Ekonoljik dengenin korunması ve sürdürülebilmesi için gerekli olan; tarım alanları için sulama suyu, tabii hayat suyu, içme ve kullanma suyu ile diğer kadim su haklarından arta kalan su ile enerji üretilmesinin hedeflendiğini kaydeden Eroğlu, şirketler ile imzalanan Su Kullanımı ve İşletme Anlaşmalarında, su havzasının, çevrenin, yöre insanının ve ihtiyaçlarının korunması esasına dayalı olduğunu; aksi davranışların yaptırımlarının anlaşmada belirtildiğini aktardı. Eroğlu, tabii hayat suyu, içme ve kullanma suyu ile diğer kadim su haklarından artakalan su ile enerji üretildiığini ve bu hususun firmalar ile imzalanan su kullanım hakkı anlaşmaları ile teminat altına...