27 / 04 / 2024

İğneada longoz ormanları kaçak yapı

İğneada longoz ormanları kaçak yapı

Kırklareli'nde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı...

İğneada'da 6 kişiye mezar olan bungalov evin sahibi konuştu: İmara aykırılığından yıkım kararı alındığını şimdi öğrendim

İğneada'da meydana gelen selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tesisin sahibi Bülent Bayrak'ın ifadesi ortaya çıktı.

İğneada Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Arsago güvencesi ile Demirköy İğneada’da hayata geçirilen Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! İşte İğneada Yaşam Bahçeleri ile ilgili ayrıntılar...

Facebook'ta Amazon Ormanları'ndaki arazilerin satışı yasaklandı!

Facebook'un e-ticaret platformu Marketplace üzerinden Amazon Yağmur Ormanları'nda arazi satışının yasaklandığı açıklandı. 

Yanan ormanlar yerleşime ve turizme açılabilir mi?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yanan ormanların yerleşime ve turizme açılıp açılamayacağını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Muğla Sığla Ormanları koruma alanı olarak tescillendi!

Muğla İli, Ortanca ve Dalaman ilçelerinde yer alan, Ortaca-Dalaman Sığla Ormanları Doğal Sit Alanı ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edildi.

Amazon ormanları Facebook'ta satılıyor haberlerine soruşturma!

Brezilya'da bulunan amazon ormanlarının Facebook'ta satıldığı haberleri üzerine Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi, soruşturma başlattı. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

İğneada'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Kırklareli'nde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı...

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

İstanbul ormanlarında 315 kaçak yapı yıkılacak!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'da devlet ormanlarında 315 kaçak yapının tespit edildiği bildirildi. Valilik, 14 ilçe belediyesine yazı gönderdi...

Hamza Dağ: Ormanların imara açılması mümkün değildir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir." dedi.

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Longoz Ormanları'na kule kuruluyor!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Longoz Ormanları Milli Parkı'nda gözlem kulesi kuruluyor.

İğneada longoz ormanları kaçak yapı Haberi

İğneada longoz ormanları kaçak yapı

Kırklareli'nde bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı ve kaldırıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nin açıklamasında, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı ve orman sınırlarında kalan baraka ve ağılların kesinleşen mahkeme kararı gereği yıkılarak kaldırıldığı belirtildi. 

Milli park sahalarında bu tür kaçak yapılara izin verilmediğine dikkat çekilen açıklamada, bundan sonra da benzer konuların yakından takip edileceği aktarıldı.

Kaçak yapıların jandarma ekiplerinin gözetiminde iş makineleriyle yıkıldığı kaydedildi. 

Osmangazi'de kaçak 2 katlı bina yıkıldı!

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i...