29 / 03 / 2024

İkinci Yargı Paketi 2019

İkinci Yargı Paketi 2019

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakan Abdulhamit Gül’ün Bakanlar Kurulu’na sunumlar düzenlendiği İkinci Yargı Paketi’ne göre noterlere 'yardımcılık' sistemi geliyor...

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine ilişkin madde Meclis'te kabul edildi!

8. Yargı Paketi kapsamında emekli bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin madde kabul edildi. İşte ayrıntılar...

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

7. yargı paketi yürürlüğe girecek mi? Genel af çıkıyor mu? İnfaz indiriminde son durum ne?

7. Yargı Paketi  TBMM Genel Kurullunun onayından geçti. 7. Yargı Paketi maddeleri içerisinde en çok merak edilen konulardan birisi de infaz indirimi düzenlemesi oldu. Mahkum ve mahkum yakınları infaz indirimi ile ilgili Adalet bakanlığından tarafından gelecek açıklamayı heyecanla bekliyor.

5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununa kökten çözüm geliyor! TBMM’de kabul edildi!

Yedinci yargı paketi mecliste kabul edildi. Bundan sonra ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklara ara bulucu bakacak. Aynı zamanda, 5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununun çözümü de ara bulucunun önüne gelecek.

120 bin mahkûm İnfaz iyileştirmesini bekliyor! En son izinler 31 Temmuz 2023'uzatılmıştı!

Af yasası konusu gündemdeki yerini koruyor. 7. yargı paketi sonrasında, kısmi af yasası ve infaz iyileştirmesi ile ilgili ayrıntılar yakından takip ediliyor.

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk kapsamı genişletiliyor! Hükümet kira anlaşmazlıkları için hamle geldi!

7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun genişletileceği, kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuların da arabuluculuk kapsamına alınacağı gündeme geldi. İşte milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren o ayrıntılar...

Hükümetten kira krizi için dev adım! Arabuluculuk formülü genişliyor!

Adalet Bakanlığı harekete geçti. 7'inci Yargı Paketi genişliyor. Kiracılara yeni haklar tanınacak. Böylece kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konularda arabuluculuk kapsamına alınacak. Peki bu süreç nasıl ilerleyecek? İşte detaylar...

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Yapılan güncellemeler pek çok değişiklik içeriyor. Artık televizyon, çamaşır makinesi, ibadete özgü veya kişisel eşyalar haczedilemeyecek. Haciz işlemlerinde başka neler değişti? Neler haciz kapsamında neler değil? İşte detaylar…

İkinci el otomobillerle ilgili Yargıtay’dan flaş karar! Hapis cezası geliyor

İkinci el otomobil piyasasında vatandaşı zor durumda bırakan kilometre düşürme sahtekarlığı ile ilgili Yargıtay flaş bir karara imza attı. Yargıtay, kilometresini düşürerek aracın değerinin üzerinde satılmasını “nitelikli dolandırıcılık” saydı.

Tapuda yeni düzenleme! Taşınmaz satış sözleşmelerini noterler mi yapacak?

Tapuda yeni bir düzenleme getirildi. Kabul edilen 6. Yargı Paketi ile noterlere yeni görevler verildi. Peki noterlere verilen görevler ne? İşte detaylar…

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 

Gayrimenkullerin icradan satış ihaleleri sil baştan!

TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni kapsayan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi kabul edildi. Teklifle gayrimenkul satış ihaleleri sil baştan düzenlendi.

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni düzenleme!

Meclis Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni kapsayan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki maddeler kabul edildi. Kabul edilen maddeler kapsamında, taşınır ihalesindeki değişiklikler taşınmazlar için de geçerli hale geldi. 

İkinci Yargı Paketi 2019 Haberi

İkinci Yargı Paketi 2019

Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan ve Bakan Abdulhamit Gül’ün Bakanlar Kurulu’na sunumlar düzenlendiği İkinci Yargı Paketi’nde ‘hukuksal yargılama’yla ilgili düzenlemeler bulunacak.

İlk paketi tamamlanması amaçlanan yeni düzenlemelerin en geç yeni yılın başında TBMM’ye sevk edilecek. Taslak nedeniyle “Hukuk yargılamasının daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, uygulayıcıların ve doktrinin belirttiği yargılama sorunlarının çözülmesinin” planlandığı ortaya çıktı. Düzenlemeler sonrasında 4 milyon hukuksal yargılama dosyasını ilgilendirdiği açıkladı. Daha önce Strateji Belgesi’ne yapılması açıklanan başlıklar olarak konulan ve pakete alınan bazı düzenlemeler şöyle:

NOTERLERE YARDIMCI

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre, noterlere “yardımcılık” sistemş geliyor. Bundan sonra sadece hukuk mezunlarından olmak üzere noter yardımcılığı sistemi oluşturulacak. Noterlerde artık ikinci adam, katipler değil, noter yardımcılarına sahip olacak. Noter ve noter yardımcısı olabilmek için sınav şartı aranacak.
 
Noterlikte oluşturulacak...