25 / 04 / 2024

İklim Değişikliği Paneli nerede

İklim Değişikliği Paneli nerede

Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından Ankara’da “İklim Değişikliği Paneli” düzenlendi. Panelde 1-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Peru/Lima’da gerçekleştirilen 20. Taraflar Konferansı’nın sonuçları değerlendirildi..

İklim Değişikliği Paneli Ankara'da düzenlenecek!

İklim Değişikliği Paneli Ankara'da düzenlenecek. Bölgesel Çevre Merkezi ( REC ) Türkiye tarafından 20 Ocak 2015 tarihinde Ankara’da “ İklim Değişikliği Paneli ” düzenlenecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

İmar Yönetmeliği'nde son dakika! Tek tek değişiyor: Bitişik yapılara, çıkmalara, zemin dükkanlarına düzenleme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişikliğe hazırlandığı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 500 personel alımı kadro dağılımı belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı duyurdu! 500 Sözleşmeli Personel alımının kadro dağılımı belli oldu. İşte detaylar…

İstanbul, Bursa, Antalya, Ankara ve İzmir için duyuruldu. Ödeme değişiyor bakmadan geçmeyin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Murat Kurum, kira yardımlarının güncelleneceğini dile getirdi.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların şikayeti bakanlığı harekete geçirdi! O şart değişti!

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların çok sayıda şikayeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yeni Evim konut kampanyasına 'küçük müteahhit' ayarı geldi. İşte haberin ayrıntıları…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu? Başvuru şartları açıklandı mı? İşte ayrıntılı bilgiler...

İklim Değişikliği Paneli nerede Haberi

İklim Değişikliği Paneli nerede

Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından Ankara’da “İklim Değişikliği Paneli” düzenlendi.


Panelde 1-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Peru/Lima’da gerçekleştirilen 20. Taraflar Konferansı’nın sonuçları değerlendirildi ve bir sonraki taraflar konferansına  (COP 21, Paris) hazırlık süreci üzerine bilgi paylaşımı gerçekleştirildi

.   

Lima iklim zirvesinin genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı “Paris yolunda Lima Durağı” isimli iklim değişikliği panelinin açılış konuşmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl yaptı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "İklim değişikliğinin etkileri, bugünün olayı değildir. Son yüzyılın bugüne kadar yansımasının bir sonucudur" dedi.

İklim değişikliğinin geri döndürülemez sonuçlarının önüne geçilebilmesi için küresel düzeyde acil önlemlerin alınması gerektiğini belirten Müsteşar Öztürk, dünyanın dört bir yanında afetlerin artmasının bütün ülkelerin bu konuyu gündemlerinde...