20 / 04 / 2024

İl nasıl yönetilir

İl nasıl yönetilir

İl nasıl yönetilir, merak ediyorsanız, il yönetimi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Yeni emekli olacaklar aman dikkat! Bunları yaparsanız emekli maaşınız düşer! Emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) emekli olmaya başladılar fakat pek çok kişi düşük emekli aylığına tepki gösteriyor. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Emekliler dikkat! Maaşlarını artırmak isteyenler hemen baksın: Tek tek açıklandı! Emekli kök aylığı nasıl yükselir?

Milyonlarca emekli, maaşlarını nasıl yükselteceklerini araştırıyor. Emekli kök aylıklarının yükseltilmesi için birkaç farklı yol bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Altında asıl yükseliş şimdi başlıyor diyen Tunç Şatıroğlu rakam verdi!

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında hızla yükselen altı fiyatları vatandaşların gündeminde. Yatırımcılar ''altın fiyatları yükselecek mi?'' sorularını araştırırken Tunç Şatıroğlu ''Altında asıl yükseliş şimdi başlıyor' diyerek rakam verdi.

Emekli maaşı nasıl yükseltilir? Yüksek emekli aylığı formülü açıklandı! Emekli olacaklar hemen bakın! 

Emekli maaşını çalışma yaşamı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ve prim ödeme gün sayısı belirlemekte. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilir? İşte emekli maaşını yüksek almanın formülleri...

Yatırımcılar dikkat! Hatice Kolçak duyurdu: Altın fiyatlarında asıl yükseliş Eylül ayında! 

Merkez Bankası faiz kararının ardından rekor tazeleyen gram altın yatırımcılarını sevindiriyor. Dijitalde 1600 lira seviyesini aşan gram altın için Kolçak, asıl yükselişin eylül ayında olacağını belirtti.

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Seçimlere kadar borsa nasıl hareket edecek? Düşüş sürer mi? Yükseliş ne zaman başlar? İşte, borsada seçim senaryoları!

Geçen yıl yüzde 200 civarında getiri sağlayan borsa bu yıl yatırımcılarını üzdü. Küresel risklerin yanı sıra yurt içinde seçimlere ilişkin belirsizlikler nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir sürüyor. Borsanın seçimlere kadar ve seçim sonrası nasıl hareket edeceği ise en büyük merak konusu.

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Enflasyondaki baş döndürücü yükselme ev, araba almak isteyenleri kredi almaya yönlendiriyor. Fakat bankaların başvurularına onay vermesinin ilk şartı kişinin kredi notu oluyor. Peki kredi notu neden düşük olur, nasıl yükseltebilirsiniz? İşte ayrıntılar…

EYT’liler dikkat! İşte emekli maaşını yükseltmenin formülü! Bu formülle yüzde 20'ye kadar yükseltmek mümkün!

​​​​​​​EYT düzenlemesi için geri sayım devam ederken 'emekli maaşı nasıl yükseltilir?' sorusu milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Yüksek emekli maaşı almanın bir formülü var. İşte detaylar...

İl nasıl yönetilir Haberi

İl nasıl yönetilir

İl nasıl yönetilir?

İl yönetiminin sağlanabilmesi için, il genel yönetimi ve il özel idaresi olmak üzere iki türlü yönetim şekli bulunuyor. "İl nasıl yönetilir?" sorusunun yanıtı bu yönetim türlerinin kapsamında yer alıyor.


İl Yönetimi

İl genel yönetimi, merkezi yönetimin bir taşra örgütüne deniyor. İl özel yönetimi ise bir yerel yönetim birimidir. Vali, il genel yönetimini, il genel yönetimini şube başkanları ise ildeki hizmetleri yöneten kuruluşların başı olma niteliğine sahip.


İl yönetim kurulu; valinin başkanlığında, il hukuk işleri müdürü, defterdar, milli eğitim, bayındırlık, sağlık ve sosyal yardım, tarım ve veteriner müdürlerinden oluşan yönetsel ve yargı görevlileri bulunan bir kurul olarak karşımıza çıkıyor. İl söz konusu bu kurul ile yönetiliyor.


İl özel idaresi yönetimi

İl çapında belli ve sınırlı görevleri yürütmek üzere kurulan bir tüzel kişiliğe deniyor....