25 / 04 / 2024

ilk defa emlak vergisi ödeme

ilk defa emlak vergisi ödeme

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefiyet taşınmaza sahip olunduğu seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, 2014 yılına alınan taşınmazın 2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Tokyo'da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da konut rakamları ortalama olarak geçen sene ilk defa 100 milyon yen (677 bin dolar) seviyesini aştığı belirtildi. 

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Konutların günlük şekilde kiraya verilmesi zorlaştırıldı. O konutlar daha uzun süreli kiralanmaya başlandı. Bu da mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatlarında 3 sene sonra ilk kez düşüş getirdi. Peki kiralardaki düşüş devam edecek mi?

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Yakın zamanda tehlike gördüğünüz fay hattı var mı?" sorusuna korkutan bir cevap verdi. Görür, "Ben ilk defa söyleyeceğim. Tunceli’de 7,4'e kadar deprem olabilir. Eli kulağında. Şakası yok" dedi.

İlk defa konut alacaklar için 1.20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? Başvuru şartları belli oldu mu?

Düşük faizli konut kredisi başvuru tarihi ve şartları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile BDDK'nın çalışmasıyla gündeme geldi. Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda, ilk defa konut alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi verilecek. İşte detaylar...

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, ortalama konut fiyatları 2023 Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi. Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'da ise ortalama fiyatlar ilk defa 4 milyon TL'yi aştı.

İzmir'deki 17 diri faydan biri olan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor! 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip!

İzmir'deki 17 diri fay arasında yer alan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor. Söz konusu fay hattı, 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip...

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

ilk defa emlak vergisi ödeme Haberi

ilk defa emlak vergisi ödeme

2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefiyet taşınmaza sahip olunduğu seneyi takip eden yıl başlıyor. Satın alımın gerçekleştiği sene sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor.


Peki, 2014 yılı içerisinde gayrimenkul satın aldığınızı düşünelim. 2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?


2015 Yılı İtibarıyla Mükellef Olacakların Emlak Vergi Değerlerinin Tespiti

Mükellefiyeti 2015 yılında başlayanların, mükellefiyetleri ile ilgili bina, arsa ve arazi vergisi tarhiyatına esas alınacak vergi değerleri; takdir komisyonlarınca 2013 yılında takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin; 2014 yılına ait yeniden değerleme oranının yarısı nispetinde artırılması suretiyle bulunacak asgari ölçüde metrekare birim değeri dikkate alınarak hesaplanıyor.


ÖRNEK 

Mükellef (B) 2014 yılında Konya ili, Akşehir ilçesi sınırları içinde 950 m2 büyüklüğünde bir arsa satın...