28 / 03 / 2024

imar affından yararlanmak için ne yapmalıyım

imar affından yararlanmak için ne yapmalıyım

İmar affı ile imara aykırı yapılar kayıt altına alınıyor ve yapı sahipleri evlerine ve işyerlerine tapu alabiliyor. Peki, imar affından nasıl yararlanılır?

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? 

İmar affı bekleyenler, "2023'te imar affı çıkacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor, şartlar neler? İşte son dakika imar affı hakkında her şey...

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Yeniden imar affı gelir beklentisiyle son zamanlarda kaçak yapı sayıları yeniden yükselişe geçti. İşte ayrıntılar...

BAĞ-KUR'lu pirim affından faydalanacak mı? 2023 yılında BAĞ-KUR tescil affı olacak mı?

Bağ-Kur'lu vatandaşlar tescil affından yararlanıp yararlanamayacaklarını sorguluyor. Peki, bağkur tescil affı olacak mı? İşte detaylar...

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

imar affından yararlanmak için ne yapmalıyım Haberi

imar affından yararlanmak için ne yapmalıyım

İmar affı ile ruhsata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi veriliyor. Böylece imara aykırı, ruhsatsız ve ruhsat ile eklerine aykıra yapılara yapı kayıt belgesi verilerek çözüme kavuşturuluyor.

Peki, siz de imara aykırı bir evde yaşıyor ve "İmar affından yararlanmak için ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım:

İmar barışından faydalanmak için e-devlet kapısından veya Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlardan başvuru yapılabiliyor. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine alınıyor.

Yapınız hisseli ise...

Hisseli taşınmazlarda yapının hissedarlardan birine ait olması durumunda; Yapı Kayıt Belgesi başvuru bedeli, toplam yapı alanı ve yapı sahibinin arsadaki hissesi oranında hesaplanacak bedel üzerinden oluşturulacaktır. 

Bakanlık tarafından hazırlanan örnekte yer alan yapıya ait Yapı Kayıt Belgesi bedeli 250 metrekare arsa yüzölçümü ve 100 metrekae toplam yapı alanı için yapı sahibi B kişisi tarafından oluşturularak ödenecektir. A...