19 / 04 / 2024

imar barışına başvuru koşulları

imar barışına başvuru koşulları

İmar barışına başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam ediyor. Peki, imar barışına başvuru şartları nelerdir?

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? 20 soruda tüm detaylarıyla...

“Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına başvurular devam ediyor. Peki, Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? İşte 20 soruda Yarısı Bizden kampanyasının tüm detayları...

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına başvuru yağıyor! İşte kampanyaya başvuru kriterleri ve diğer detaylar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve toplam 10 ilimizi etkileyen depremin ardından mağdur olan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına başvuru yağıyor. Şu ana kadar kampanyaya 4 bin 568 bağış başvurusu yapıldı.

Eczacıbaşı'ndan Cennet Koyu'ndaki binalara ilişkin imar açıklaması!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvuru yaptığı ve barıştan faydalandığı açıklanmıştı. Eczacıbaşı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

İmar barışı yeniden başlayacak mı? 

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

İmar barışı isteyene ‘zorunlu denetim’!

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Batman'da imar barışına 32 bini aşkın başvuru!

Batman'da imar barışı uygulamasına 32 bini aşkın kişi başvuruda bulundu. Kentte uygulama kapsamında 88 milyon TL tahsilat yapıldı.

imar barışına başvuru koşulları Haberi

imar barışına başvuru koşulları

8 Haziran'da başvurularının başladığı imar barışında başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam ediyor. Başvuruların e-devletten yapıldığı imar barışında binalarda su, elektrik ve doğalgaz bağlatabiliyor. 

İmar Kanunu kapsamında alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor. Kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis ediliyor.

Ayrıca, işyeri açma ve çalışma ruhsatı yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın veriliyor. Peki, imar barışına başvuru şartları nelerdir?

İmar barışına başvuru şartları

Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilebilmesi için tek bir şart aranıyor. Bu şart ise, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olması. İmar barışında herhangi bir istisna ve koşul istenmiyor.

İmar barışında istenilen belgeler şu şekilde sıralanıyor:

1.) E-devlet şifresi

2.) Geçerli bir cep...