19 / 04 / 2024

imar revizyonu neden yapılır

imar revizyonu neden yapılır

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu işlenmiş plana imar planı deniyor. Peki, imar revizyonu neden yapılır?

İmar revizyonu nasıl yapılır?

Çevre düzeni planları arasında revizyon imar planı da yer alıyor. Nazım ve uygulama imar planı uygulamalarında hata yaşandığı durumlarda,planın yenilenmesi sonucunda elde edilen planı imar revizyonu deniyor. Peki, imar revizyonu nasıl yapılır?

İmar barışı neden yapılmamalı? İnşaat Mühendisleri Odası'ndan flaş açıklama!

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'ndan Nusret Suna, imr affı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve neden karşı çıkılması gerektiğini tek tek sıraladı. 

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 319 bin 800 metrekarelik riskli alanın imar planı revizyonu askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Riskli Alanın yaklaşık 31,98 ha kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıkarıldı.

Depremin vurduğu 11 ildeki imar affı rakamları ortaya çıktı! İşte il il o rakamlar...

Yıkıma neden olan depremlerin ardından imar barışı yeniden gündeme oturdu. Depremin vurduğu 11 ildeki imar affı rakamları ortaya çıktı! İşte il il o rakamlar...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

TMB’den depremzedelere destek! Bölgenin yeniden imarı için 5 milyar TL bağışlayacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan ve toplam 10 şehrimizde büyük yıkımlara ve can kayıplara neden olan depremin ardından bölgenin yeniden imarına destek olacak.

Depremin vurduğu bölgenin imar affında acı tablo!

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle birlikte 2018'de çıkarılan imar affı tekrar gündeme düştü. Söz konusu afla birlikte depremin vurduğu 10 ilde toplam 294 bin kaçak yapının affedildiği belirlendi.

Beykoz Baklacı Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Baklacı Mahallesi 1324 Ada 28 Parselin Bir Kısmı İle 1324 Ada 2 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı NİP Revizyonu Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı UİP Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

imar revizyonu neden yapılır Haberi

imar revizyonu neden yapılır

İmar revizyonu neden yapılır?

İmar uygulaması yapılacak yer için hazırlanan uygulama imar planının  ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda, yeni bir plan hazırlanması gerekiyor. Bu durumlarda hazırlanan plana imar revizyon planı deniyor. 


İmar revizyonu bir yerleşmenin bütünündeki 1/5000 ve 1/25000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planlarının bir kesimi veya tümü değiştirilerek hazırlanıyor. İmar planı ölçekleri, çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırları bütününü veya bir kısmını kapsayacak şekilde hazırlanıyor. Peki, İmar revizyonu neden yapılır?


Kentsel gelişme alanı ihtiyacının büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alan sınırları dışında karşılanma gereği halinde, kent bütününü, kentsel gelişme alanını ve bu alanlarla bütünlük gösteren alanları kapsayan çevre düzeni planları yapılması gerekiyor.


Hazırlanan uygulama...