20 / 04 / 2024

IMF zengin ülkeler vergi artırımı

IMF zengin ülkeler vergi artırımı

IMF, zengin ülkelerde eşitsizlikleri azaltmak için kademeli vergilendirme uygulamasına geçilebileceğini ve veraset ile emlak vergilerini artırabileceklerini açıkladı. 

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Ticarette dengeler değişiyor! O ülkeler ABD’nin dolar tekeline karşı kazan kaldırdı!

Ülkeler arası ticarette ABD dolarının kullanımı bazı ülkelerin tepkilerine neden oluyor. Rusya ve Çin gibi ülkeler ise uluslar arası ticarette dolar tekelini kırmak için adımlar atmaya başladı.

Altın birden bu kadar olacak! Şok...Şok...Şok...Altın fiyatları zıplayacak! Bunu öğrenen artık zengin!

Altın fiyatı hem vatandaşların hem de yatırımcıların gündeminde. Altın, Ocak ayında başlayan yükseliş eğilimini sürdürdü. Uzman isim, gram altında son fırsatı resmen açıkladı. Altın borcu olanlar yandı, altını olanlar zengin oldu. Altın tavşan gibi zıp zıp zıplayacak! İşte detaylar...

Zengin olma hayaline de zam geldi! İşte yüzde 50 zamlı yeni fiyatlar!

Zengin olma hayali pahalandı. Şans oyunlarına zam yapıldı. Yeni yıldan itibaren geçerli olacak zam oranının yüzde 50 olduğu öğrenildi. İşte yeni fiyatlar…

İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki herkes ters köşe oldu! Ne altın ne dolar! Bunu alan zengin oldu!

Altın ve dolar kuru yukarı yönlü hamlelerine devam ederken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki herkes ters köşe oldu! Ne altın ne dolar! Bunu alan zengin oldu!

Elon Musk zirveyi kaptırdı! Artık en zengin insan değil!

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, bu unvanı kaybetti. Peki Bezos ve Musk'tan kim daha zengin?

2023 yılında krizi fırsata çevirecek ülkeler hangileri?

Önümüzdeki yıl gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler için enflasyonla mücadelenin meyvelerini vereceğini belirten IMF Eski Ekonomisti Özüdoğru, bazı ülkelerin ise krizi fırsata çevireceğine işaret etti.

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Zengin Yapıkur İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zengin Yapıkur İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Hakkı Celep, Mustafa Yazıcı ve Semih Serdar Zengin ortaklığında kuruldu.

Gümüş yatırımcılarını zengin mi edecek? Son dakika rakamlarını duyan inanamıyor! İşte gümüş fiyatları 13 Kasım 2022!

Gümüş yatırımcılarını zengin mi edecek? Son dakika rakamlarını duyan inanamıyor! Peki gümüş bugün ne kadar? Gümüş fiyatları ne kadar olur? İşte son dakika gümüş fiyatları 13 Kasım 2022...

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!

Çin'de şişelenmiş doğal kaynak suyu şirketi Nongfu Spring'in kurucusu ve patronu Cong Şanşan, bu yıl da Çin'in en zengin kişisi seçildi. Cong Şanşan, bu unvanını geçen yıl kazanmıştı.

Bu 7 kuralı uygulayın, zengin olun!

Zengin olmak isteyen kişiler neler yapmalı? Zenginlerin zengin olmasının ardında yatan nedenler neler? Sizde bu 7 kuralı hayatınızda uygulayın, zengin olun. İşte 0’dan 100 bin dolara çıkmak için uymanız gereken 7 kural...

IMF zengin ülkeler vergi artırımı Haberi

IMF zengin ülkeler vergi artırımı

Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmiş, zengin ekonomilerin koronavirüs salgınının yarattığı eşitsizlikleri azaltmaya yardım için daha kadameli gelir, veraset ve emlak vergileri kullanabileceklerini ve "aşırı yüksek" şirket kârlarını vergilendirebileceklerini açıkladı. 

Dünya'da yer alan habere göre; IMF hazırladığı Mali İzleme-Fiscal Monitor raporunda, Kovid-19 salgınının sağlık hizmetlerine, eğitime ve dijital altyapıya erişimde var olan eşitsizlikleri artırdığını vurguladı. 

Pek çok ülkenin koronavirüs aşılarına erişimi sağlamak ve hizmetleri iyileştirmek için ek gelirlere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken IMF, gerekli kaynakların sağlanması için gelişmiş ekonomilerin gelir vergilendirmesinin kademelerini ve veraset ile emlak vergilerini artırabileceklerini duyurdu. 

Milyarderlere servet vergisi mi...