24 / 04 / 2024

imkon boykot

imkon boykot

Yükselen çimento fiyatlarını protesto etmek amacıyla 9 Eylül'den itibaren 15 gün iş durdurama eylemi başlatan müteahhitler, çimento fiyatlarının düşmemesi durumunda işçi çıkarılacağını açıkladı. 

Müteahhitler iş bırakıyor!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatlarına yapılan fahiş zamlar sebebiyle 9-24 Eylül tarihleri arasında iş durduracaklarını açıkladı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

İktidar ve BİM arasındaki kavga borsaya yansıdı, hisseler çakıldı, piyasa değeri eridi

Borsa İstanbul'da işlem gören BİM hisseleri yüzde 6'dan fazla düyerken şirketin piyasa değeri de büyük bir erime yaşandı. BİM'in patronunun iktidar paydaşlarıyla yaşadığı tartışma sonrasında sosyal medyada da boykot çağrıları yapılmıştı.

Çin’de mortgage boykotu büyüyor! İşte son dakika gelişmeleri!

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu git gide boykot büyüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son olarak ödemelerini alamayan tedarikçiler de emlak şirketlerini boykot etmeye başladı.

Çinliler ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddediyor! Ülkede emlak krizi büyüyor! 

Çinlilerin ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddetmesiyle başlayan boykot, ülkedeki emlak krizinin derinleşme tedirginliğini yarattı. İşte Çin'in konut piyasasındaki son durum...

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...

20 Şubat 2022 Perşembe günü Ukrayna'yı işgal girişimi başlatan Rusya, uluslararası arenada ekonomik boykot yiyince çareyi yeni stratejiler geliştirmekte arıyor. Daha önce doğal gaz ödemelerini ruble ile alacağını açıklayan Rusya şimdi de yeni bir ekonomik planı duyurdu.

İMKON müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi taleplerini açıkladı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili "TBMM'ye sunulan sektörün hiçbir talebini karşılamayan, sektörü krize sürükleyecek teklifi kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

İMKON'dan fahiş fiyatlar düşürülsün talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafınca yapılan "Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı"nın sonuç bildirgesinde, stokçuluğa ve fırsatçılığa dayalı fahiş rakam artışlarının normal seviyeye dönmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

Muğla'da inşaatlar 15 gün süreyle durduruldu!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, yükselen çimento fiyatlarını boykot etmek için 24 Eylül tarihinde kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a tam destek vereceklerine dikkat çekti. 

imkon boykot Haberi

imkon boykot

Yükselen çimento fiyatlarını protesto etmek amacıyla 9 Eylül'den itibaren 15 gün iş durdurama eylemi başlatan müteahhitler, çimento fiyatlarının düşmemesi durumunda işçi çıkarılacağını açıkladı. 

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, eylemlerden sonuç alamamaları durumunda inşaatlarda çalışan 1.2 milyon işçiden en az 600 bininin işine son vermek zorunda kalabileceklerine dikkat çekti. 

Devlet, eylemin açıklanmasının ardından çimento ve klinkeri ihracı kayda bağlı mallar listesine dahil etti. Böylece çimento ihracatının yavaşlayacağı, yurt dışına yollanamayan çimentonun içeriye satşının yapılacağı, bu şekilde fiyatların düşeceği öngörülüyordu. Kararla ilgili açıklamalarda bulunan Tellioğlu, gümrük adımının sonuç vermesi durumunda eylemi sonlandırabileceklerini dile getirmişti. 

Fakat Tahir Tellioğlu, Ticaret Bakanlığı'nın çimento ihracatına ilişkin hayata geçirdiği tedbirin fiyatlarda herhangi bir düşüşe neden olmadığını, fahiş fiyat uygulamalarının aynen...