24 / 04 / 2024

imkon fahiş fiyat indirimi

imkon fahiş fiyat indirimi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafınca yapılan "Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı"nın sonuç bildirgesinde, stokçuluğa ve fırsatçılığa dayalı fahiş rakam artışlarının normal seviyeye dönmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Mamak Metro Hattı ihalesi iptal edildi! İşte iptal nedeni!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentliler tarafından merakla beklenen Mamak Metro Hattının daha önce gerçekleştirilen ihalesinin fahiş fiyat sebebiyle iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu ihale en kısa zamanda yeniden yapılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışları ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken, deprem kaygısı da tüketicileri farklı çözümlere yönlendirmek için düğmeye bastı. Bu çözümlerden bir tanesi de arsa üzerine yapılan modüler çelik yapılar...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!

Gayrimenkullerin gerçek değerinden satılmasını sağlamak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kuruluyor. Ayrıca kurulacak olan “toplu değerleme modeli”yle, fahiş fiyat balonu da  patlatılacak.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Özel okullarda yasaya rağmen zam yüzde 300'e dayandı!

Özel okullarda geçen sene yaşanan ‘fahiş fiyat' krizi bu sene de tekrarlanıyor. Bazı okullar yüzde 57'lik artış tavanını ek ücretlerle delip yüzde 300'e kadar çıkarıyor. İsyan eden velilere de ‘çocuğunu okuldan al' baskıları yapılıyor.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Geçtiğimiz aylarda, Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini belirterek, önlem alınacağını açıklamıştı. Peki beton fiyatları düştü mü? Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

imkon fahiş fiyat indirimi Haberi

imkon fahiş fiyat indirimi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafınca "Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı"nın sonuç bildirgesi yayınlandı. Anadolu Ajansı'ndan Zeynep Canlı'nın haberine göre; İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından yapılan açıklamada, 17-19 Aralık'ta "Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için çalışıyoruz" temalı "Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı" yapıldığı ve etkinliğin sonuç bildirgesinin hazırlandığı aktarıldı. Yapılan açıklamada, bildirgenin detayları belirtildi.

Pandemi ile birlikte döviz kurları ve ekonomide meydana gelen gelişmelerin Türkiye'de inşaat sektöründe fiyat artışlarına sebep olduğu ve 250'ye yakın alt tedarikçi sektörün de gelişmelerden etkilendiği aktarılan bildirgede, "Hükümetimizden beklentimiz, ekonomide yaşanan bu olumlu süreçte, hiç vakit kaybetmeden iç piyasalarda kur artışı ve enflasyonla izah edilemeyen stokçuluğa ve fırsatçılığa dayalı fahiş fiyat artışları hızla normal seviyelerine düşürülmeli ve Türkiye inşaat sektörü ve diğer sektörlerde duran çarklar yeniden çalışmaya...