imkon kentsel dönüşüm açıklamaları Haberi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan Açelya Apartmanı'na yönelik açıklamada bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tellioğlu, Açelya Apartmanı'na ilişkin, "Buradaki imar planlaması çok eski olduğundan dolayı böyle bir durum söz konusu. Bir planlama hatası olduğunu görüyoruz. Ondan sonraki süreç planlama hatasının devamında olan süreçlerdir." dedi.
Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi'nde, 9 Nisan'da, çökme riski nedeniyle boşaltılan ve ardından yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'ndaki çalışmalar, yanındaki binaları etkileme riski nedeniyle kontrollü şekilde devam ediyor.
Ekipler, bina çevresinde önlem alırken, iş makineleriyle binanın yıkımı gerçekleştiriliyor. Kamyonlara yüklenen molozlar, bölgeden uzaklaştırılıyor. Çalışmaların sürdürüldüğü alana çadır kuran belediye ekipleri, ailelere kumanya ve çay dağıtımı yapıyor.
İMKON heyeti inceleme yaptı
Yıkımın gerçekleştirildiği alanda inceleme...