26 / 04 / 2024

İnebolu Limanı ihale

İnebolu Limanı ihale

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Cengiz İnşaat'ın talebi var, ancak ihaleye çıkacak. İhale sonucuna göre kimin alacağı belli olur" dedi. İnebolu Limanı, 1955 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İnebolu Belediyesi'ne tahsis edilmişti...

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

4 yıldır inşaatı süren yat limanı sayısı TBMM'de!

2016-2019 yılları arasında yap işlet devret modeli ile ihale edilen ve inşaatı devam eden yat limanı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bodrum Limanı'nda kiralık mağaza ihalesi 20 Aralık'ta!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'un Çarşı Mahallesi Bodrum Limanı mevkiide yer alan gümrüksüz satış mağazası ihale ile kiraya veriliyor...

Çalık Holding, Basra’da liman projesi kazandı!

Çalık Holding’e ait iki şirket, Basra’da önemli bir ihale aldı. Şirketler Gap İnşaat ve Çalık Enerji, Basra Limanı’nın yenilenmesi ve rehabilitasyonu ihalesini kazandı...

Çandarlı Limanı'nda konsept değişecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidileceğini ve Alsancak Limanı ile birlikte bölgeye hizmet vermesi için çalıştıklarını belirterek, ihale sürecinin çalışmaların tamamlanmasının ardından açılacağını söyledi.

Filyos Liman projesi 537 milyon TL'ye ihale edildi!

Filyos Liman Projesi ihalesi sonuçlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihaleyi kazanan firmalara yer teslimi yapılacak. 537 milyon liralık ihale ile yıllardır bekleyen Filyos’ta ilk adımı atılmış oldu.

İnebolu Limanı’nı 49 yıllığına Eti Bakır işletecek!

Satış ihalesi Başbakan tarafından onaylanan İnebolu Limanı’nın devriyle ilgili sözleşme, Özelleştirme İdaresi ile ihaleyi kazanan Eti Bakır AŞ arasında imzalandı.

İnebolu Limanı'nın davasında ara karar verildi!

Danıştay, İnebolu Belediyesi'nin, işletme hakkının devri sözleşmesine aykırı hareket edildiği iddiasıyla İnebolu Limanı'nın kapasitesinin artırılması ve imar planının artırılan kapasiteyi kapsayacak şekilde revize edilmesi talebiyle açtığı davada ara kara

İnebolu Limanı ihale Haberi

İnebolu Limanı ihale



İnebolu Limanı'nın Bakanlar Kurulu kararıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) devredildiği bildirildi. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Cengiz İnşaat'ın talebi var, ancak ihaleye çıkacak. İhale sonucuna göre kimin alacağı belli olur" dedi. İnebolu Limanı, 1955 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İnebolu Belediyesi'ne tahsis edilmişti. 


Bakanlar Kurulu'nun yeni kararıyla bu tahsis işlemi yürürlükten kaldırılmış oldu. Daha önce de Belediye Başkanı Engin Uzuner, Cengiz İnşaat'ın İnebolu Limanı için 77 milyon TL'lik yatırım planladığını, Cengiz İnşaat'ın ayrıca işletmesini sürdürdüğü Küre Etibakır'da elde edilen piriti değerlendirmek için İnebolu'ya iki büyük gübre fabrikası kurmayı planladığını belirtmişti. 


Limanlar hem kıyı güvenliği, hem ülkenin giriş kapısı olmaları hem de iç bölgelerle bağlantıda sanayi ve ticaret açısından kilit rol oynamaları nedeniyle büyük önem taşıyor. 1997 yılından bugüne limanlarda hükümetler tarafından uygulanan özelleştirme...