26 / 04 / 2024

ingiliz enflasyonu

ingiliz enflasyonu

İngiltere Başbakanı Liz Truss, hükümetin, hükümetin borçlanmasını artırdığı için piyasalarda strese neden olan yaklaşık 45 milyar sterlinlik vergi indirimlerini içeren "mini bütçe düzenlemesini" savundu.

IMF'den kritik açıklama! İngiltere'deki son gelişmeler takip altında!

Uluslararası Para Fonu, İngiltere'deki son ekonomik gelişimleri yakından takip ettiklerini ve yetkililerle beraber çalıştıklarını vurgulayarak, yüksek enflasyon göz önüne alındığında büyük ve hedefe yönelik olmayan mali paketleri önermediklerini duyurdu.

'Rekor enflasyon' İngiliz basınının gündeminde! 45 milyon vatandaş 'enerji yoksulluğu' çekecek!

İngiltere'de enflasyon Temmuz ayında yüzde 10,1'e artarak son 40 senenin zirvesine yerleşti. Enflasyon çift haneli rakamları görürken Guardian İngiltere'deki ailelerin üçte ikisinin önümüzdeki kış enerji faturalarını ödemekte güçlük çekeceğini belirtiyor.

Kira enflasyonu yüzde 121 oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından kira enflasyonu ile ilgili rakamları paylaştı. İşte ev sahibini ilgilendiren o rakamlar... 

Kasko fiyatları enflasyonu aştı! Araç başına 8 bin 437 liraya yükseldi!

TÜİK 2023 enflasyonu yüzde 62 olurken,  araç kasko fiyatlarından yılın ilk 11 ayında yüzde 95'lik artış yaşandı.

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Gıda enflasyonu dar gelirliyi vurdu! Yüzde 106'lık artış...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) verilerine göre, gıda enflasyonu ortalama yüzde 67 olarak gerçekleşti. En yoksul yüzde 20’lik gelir grubun gıda enflasyonu ise yüzde 105,5 olarak kaydedildi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.

İstanbul'un enflasyonu açıklandı: Yıllık bazda yüzde 72,73, aylık bazda yüzde 3,69 oldu! 

İstanbul'un enflasyonu aylık ve yıllık bazda açıklandı. İşte o son dakika rakamları...

Ağustos ayında yüksek çıkan enflasyonu hangi harcamalar tetikledi?

TÜFE’de yüzde 9,09’la en yüksek ağustos ayı enflasyonu gerçekleşti. Aylık enflasyonun 2,78 puanlık bölümü ağustosta yüzde 16,61 artan ulaştırma, 2,27’lik bölümü de yüzde 8,48 artan gıda fiyatlarından oluştu.

Ağustos enflasyonu tüm beklentileri değiştirdi! Bankalar bir bir tahminlerinde revizyon yapmaya başladı!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından Morgan Stanley, JPMorgan, HSBC ve BofA faiz ve enflasyon tahminlerini yukarı yönlü değiştirdi. Hangi banka enflasyonu yüzde 70 olarak tahmin etti?

ABD enflasyonu sonrası dolarda son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? 11 Ağustos Cuma dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD'de  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. ABD enflasyonu sonrası dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira?

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

Küresel ısınmayla ilgili korkutucu bir öngörü geldi. Küresel ısınmanın gıda enflasyonunu 2035 yılına kadar dünyada her sene yüzde 3 oranında ve manşet enflasyonu ise yüzde 1'in üzerinde artırabileceği açıklandı.

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Altının onsu 2.000 doların üzerinde işlem görüyor. ABD enflasyon verileri yarın açıklanacak ve veriler sonrası altın fiyatlarının yönünün nasıl olacağı merak konusu. Peki ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

ingiliz enflasyonu Haberi

ingiliz enflasyonu

İngiltere Başbakanı Truss BBC'ye yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in geçen hafta açıkladığı bütçe düzenlemelerinin aslında ülkenin yüksek hane halkı enerji faturalarını ve şu anda rekor seviyede olan enflasyonu düşürmeyi amaçladığını söyledi. 

Truss, İngiltere'nin ekonomik büyümesini artırmak için "acil eyleme" ihtiyaç olduğunu ve hükümetin önerdiği yaklaşık 45 milyar sterlinlik vergi indirimlerinin ülke ekonomisinin uzun vadede büyümesine yardımcı olacağını söyledi. 

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng ise bu konu hakkında şunları söyledi:

"Büyüme planına bağlıyız ve enerji faturası olan insanlara yardım edeceğiz. Bu benim en önemli iki önceliğim."

İngiltere Merkez Bankası (BoE) eski başkanı Mark Carney, BBC'ye verdiği bir röportajda, "Ne yazık ki, bu koşullar altında (hükûmet için) kısmi bir bütçeye sahip olmak-zorlu bir küresel...