20 / 04 / 2024

Sterlin yerin dibini boylarken, Başbakan Truss'tan flaş açıklama geldi!

Sterlin yerin dibini boylarken, Başbakan Truss'tan flaş açıklama geldi!

İngiltere Başbakanı Liz Truss, hükümetin, hükümetin borçlanmasını artırdığı için piyasalarda strese neden olan yaklaşık 45 milyar sterlinlik vergi indirimlerini içeren "mini bütçe düzenlemesini" savundu.



İngiltere Başbakanı Truss BBC'ye yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in geçen hafta açıkladığı bütçe düzenlemelerinin aslında ülkenin yüksek hane halkı enerji faturalarını ve şu anda rekor seviyede olan enflasyonu düşürmeyi amaçladığını söyledi. 

Truss, İngiltere'nin ekonomik büyümesini artırmak için "acil eyleme" ihtiyaç olduğunu ve hükümetin önerdiği yaklaşık 45 milyar sterlinlik vergi indirimlerinin ülke ekonomisinin uzun vadede büyümesine yardımcı olacağını söyledi. 

Moskova'dan flaş hamle! İngiliz sterlini ile işlem yapılamayacak!

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng ise bu konu hakkında şunları söyledi:

"Büyüme planına bağlıyız ve enerji faturası olan insanlara yardım edeceğiz. Bu benim en önemli iki önceliğim."

İngiltere Merkez Bankası (BoE) eski başkanı Mark Carney, BBC'ye verdiği bir röportajda, "Ne yazık ki, bu koşullar altında (hükûmet için) kısmi bir bütçeye sahip olmak-zorlu bir küresel ekonomi, zorlu finansal piyasa konumu, banka ile çelişen amaçlarla çalışmak-finansal piyasalarda oldukça dramatik hareketlere yol açtı." şeklinde konuştu.

İngiltere'nin ana muhalefetteki İşçi Partisi Maliye Bakanı Rachel Reeves, Başbakan Liz Truss'un bugünkü açıklamalarının zaten feci bir durumu daha da kötüleştirdiğini söyledi. 


Geri Dön