19 / 04 / 2024

Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı için ilk açıklama geldi!

Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı için ilk açıklama geldi!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün başladı ve Bakan Bilgin'den ilk açıklama geldi.



Milyonlarca çalışanın gözünün çevrildiği 2022 asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, "Enflasyona karşı çalışanı koruyacak ücret belirlenecek" dedi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2022 asgari ücret zammı toplantısında, "İş verimliliğini artıran bir rakamda buluşacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin den asgari ücret zammı için ilk açıklama geldi!

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantıda yaptığı açıklamada, "Asgari ücret son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye'de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi.

Bakan Bilgin, çalışmaları 4 oturumla tamamlamayı öngördüklerini bildirdi. Bakan Bilgin, "İnanıyorum buradan çıkacak karar Türkiye'nin büyümesini daha da ileriye taşıyacaktır. Toplumda bir adalet duygusunu, sosyal dayanışmayı da güçlendirecektir." açıklamasında bulundu.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "İlk defa oluyor. Hem işverenlerimiz, hükümetimiz ve biz çalışanlar ilk defa ortak noktaya gelmiş bulunuyoruz. Enflasyonun üzerinde bir artış olmasını işverenlerimiz de kabul ediyor" sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! 2022 asgari ücret belli oldu mu?

Zam pazarlığı başlıyor! 2022 asgari ücret ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön